marți, 31 octombrie 2017

Studiu de caz : Cum sa rezolvi un rost seismic circular



hidroizolatii


Studiu de caz : Cum sa rezolvi un rost seismic circular

Profile etansare Kab -Profil cu garnitura hidrofilica integrat

Profile etansare Kab


Profile etansare Kab


Profile etansare KAB pentru rosturi de turnare , constructie in elementul de beton.


Profile etansare


 


 


 


Profile etansare








Profile etansare KAB – cu banda hidrofilica integrata


Profile etansare KAB – cu banda hidrofilica integrata se folosesc  pentru etansarea rosturilor la structurile de beton.


Aceste Profile  etansare tip  KAB – cu banda hidrofilica integrat sunt alcătuite dintr-un material PVC-P semidur de calitate superioară si din  profile etansare rotunde din cauciuc expandabil (garnitură)- quellband – o banda hidrofilica  cu capacitatea mare de expandare.


Combinatia acestor profile etansare  sunt folosite cu succes de ani de zile în statiile de filtrare, piscine, rezervoare de apă, garaje subterane si clădiri de locuit. Se folosesc  pentru etansarea rosturilor in  structurile de beton.


 


Profile etansare tip  KAB – cu banda hidrofilica integrat sunt o combinatie intre profilele din PVC-P, uzual utilizate la etansarea rosturilor structurilor din beton si profilele hidrofilice- quellband sau cauciuc expandabil  care expandeza in contact cu apa de infiltratie.


Aceste profile etansare tip  KAB – cu banda hidrofilica integrata se utilizeaza la etansarea rosturilor de lucru, a rosturilor de contractie si a rosturilor de fisuratie proiectate.


Caracteristicile acestor Profile etansare tip  KAB – cu banda hidrofilica integrata: rezistenta mecanica ridicata; stabilitate in contact cu substantele provenite din natura si care sunt agresive la beton; stabilitate impotriva unui spectru larg de solutii si agenti chimici; sectiune transversala robusta, usor de manipulat si de pus in opera pe santier.


Bandă de rost de lucru combinată KAB pe armătura superioră a fundaţiei, înainte de betonarea plăcii de fundare.


[popup-contact-form id=”1″ title=”cere oferta pret”]

 



Banda etansare




 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Certificat de testare construcţii generale


– Traducere –


Nr. Certificat de testare: P-5097/533/10 MPA-BS


Subiect: Profile hidroizolante combinate KAB

Utilizare intenţionată: Profile hidroizolante pentru rosturi de construcţie în beton

in-situ (rost de sigilare cu inflamabilitate normală pentru beton cu rezistenţă sporită împotriva penetrării apei prin presiune sau fără presiune şi împotriva umezelii din sol conform

Listei de Reguli şi Standarde în Construcţii A, partea 2, nr. 1.4


Client: Leschuplast GLT GmbH / Co. KG

Refrather Weg 42-44

51469 Bergisch Gladbach


Emis la: 28/09/2010

Valabil până la: 27/09/2015


În cazul în care condiţiile acestui Certificat de testare construcţii generale, articolul testat de mai sus poate fi folosit conform Codurilor de construcţie federale.

Certificatul de testare construcţii generale (abP) conţine 5 pagini şi 3 anexe.


1. Articol testat şi domeniul de aplicare


1.1 Articol testat
Profilul hidroizolant combinat KAB este un produs ca o bandă neagră fabricat din policlorură de vinil plasticată (PVC-P). Profilul hidroizolant are o structură profilată continuă. Este disponibil la înălţimi de 125 mm sau 150 mm şi conţine o garnitura hidrofila integrată roşie la bază (anexa 1).


1.2 Domeniu de aplicare
Profilul hidroizolant de inflamabilitate normală corespunde Listei de Reguli şi Standarde în Construcţii A, partea 2, nr. 1.4 (modificată ulterior). Este folosită pentru a sigila rosturile în beton in-situ cu rezistenţă sporită împotriva penetrării apei prin presiune, o presiune de 2,0 bari (corespunde la o adâncime de 20 de m).


Profilul hidroizolant poate fi utilizat în zone unde nivelul apei se modifică frecvent. Profilul hidroizolant corespunde cu cerinţele de utilizare clasa A pentru clasele de tensiune 1 şi 2 aşa cum este stipulat de regulile pentru structurile impermeabile (WU-Richtlinie) .


Profilul hidroizolant trebuie aplicat aşa cum este specificat în secţiunile 2.3 (detalii produs).


2. Cerinţe impuse profilului hidroizolant combinat KAB


2.1 Proprietăţi şi valori caracteristice

Produsul de construcţie are valorile caracteristice prezentate în tabelul 1, şi trebuie să fie în conformitate cu aceste valori.
Profilul hidroizolant este corespunzător pentru utilizare aşa cum a fost demonstrat în teste efectuate în conformitate cu principiile de testare pentru rosturi de sigilare în elemente de beton cu rezistenţă sporită împotriva penetrării apei prin presiune sau fără presiune şi împotriva umezelii din sol; status: mai 2008 (Raport de testare nr. 2010-001 al Fachhochschule Dortmund şi Raport de testare nr. 5097/533/10 al MPA Braunschweig).

Rosturile de construcţie care sunt sigilare cu profile hidroizolante:

• Asigură stabilitate corespunzătoare,

• Asigură rezistenţă de aderenţă corespunzătoare,

• Sunt impermeabile la apă,

• Asigură rezistenţă a îmbătrânire corespunzătoare


Pentru domeniul de aplicare menţionat la secţiunea 1.2 de mai sus.

Produsul de construcţie este în conformitate cu cerinţele materialelor de construcţii clasa B2 în conformitate cu DIN 4102-1.


2.2 Ambalare, transport, depozitare şi identificare
Profilul hidroizolant trebuie ambalat, manipulat şi depozitat astfel încât să proprietăţile sale intenţionate să nu fie afectate în mod advers. Trebuie respectate instrucţiunile oferite de fabricant.


Produsul de construcţie (ambalare) trebuie marcate cu numele produsului, marca de conformitate (vezi secţiunea 4 de mai jos), numele fabricantului, data fabricaţiei, marca de conformitate cu Ordonanţa privind Substanţele Periculoase (GefStoffV), dacă este cazul, precum şi numărul de serie.


2.3 Detaliile produsului

Referitor la detaliile produsului şi instalaţiei, principiile de planificare pentru profilele hidroizolante din DIN V 18197 (secţiunea 5) şi instrucţiunile fabricantului pentru instalare (anexele 2 şi 3), care au fost verificate pentru conformitate cu rezultatele e testului iniţial de tip, se aplică prin analogie.


Poziţia normală a profilelor hidroizolante este la mijlocul rostului de construcţie. Profilul hidroizolant trebuie încastrat cel puţin 2,5 cm şi nu mai mult de 5 cm în betonul de fundaţie. O distanţă minimă de 8 cm trebuie păstrată de la terminaţia fiecărui element.


Trebuie luate măsuri pentru a preveni mişcarea sau plutirea profilului hidroizolant la turnarea betonului.


3. Declaraţia de conformitate


3.1 Generalităţi

Confirmarea că profilul hidroizolant de mai sus este în conformitate cu cerinţele stipulate în Certificatul de testare construcţii generale va fi furnizată pentru fiecare fabrică sub forma declaraţiei de conformitate din partea fabricantului. Declaraţia va fi emisă în baza controlului de producţie în fabrică (CPF) şi în baza testului iniţial de tip pentru produs, care este executat de comisie de inspecţie autorizată.


3.2 Testul de tip

Nu este necesar un test de tip iniţial, deoarece mostrele folosite la testare au fost luate din procesul de producţie în fabrică ca parte a certificării de corespondenţei de utilizare. Dacă se modifică condiţiile de fabricare a produsului, atunci trebuie efectuat un test de tip iniţial de către o comisie de inspecţie autorizată de autorităţile de supraveghere a construcţiilor.


Pentru testul de tip iniţial, valorile caracteristice trebuie verificate în baza tabelului 1. Valorile obţinute nu trebuie să difere de valorile de referinţă mai mult decât toleranţele prezentate în acest tabel.


3.3 Controlul de producţie în fabrică (CPF)

Un program de control al producţiei în fabrică trebuie stabilit şi efectuat la fiecare fabrică în conformitate cu DIN 18200.


Controlul producţiei în fabrică trebuie efectuat în conformitate cu specificaţiile prezentate în tabelul 1, care reflectă trăsăturile speciale ale produsului şi condiţiile de fabricare a acestor produse. Cerinţele se bazează pe rezultatele testului iniţial.

Rezultatele controlului de producţie în fabrică trebuie păstrate şi evaluate de fabricant.

Înregistrările trebuie să includă minimum următoarele detalii:

• Numele produsului,

• Tipul testului sau inspecţiei,


• Data fabricaţiei sau data testării,

• Rezultatele testului şi comparaţia cu cerinţele,

• Semnătura persoanei însărcinată cu controlul producţiei în fabrică.

Înregistrările trebuie păstrate minimum cinci ani şi trebuie prezentate la cerere.


Dacă testarea oferă rezultate necorespunzătoare, fabricantul trebuie să ia măsuri imediate pentru a remedia deficienţele semnalate. Produsele de construcţie neconforme trebuie manevrate pentru a preveni confuzia cu produsele conforme şi fără defecte. După corectarea deficienţelor, testul trebuie repetat pentru a dovedi corectarea adecvată.


Tabelul 1: Teste de tip şi frecvenţă de efectuat ca parte a controlului producţiei în fabrică.


Proprietăţi Condiţii de testare Frecvenţă Cerinţe


Profil hidroizolant


Inspecţia materialelor sursă – Per lot livrare Fără semne de modificare

Caracteristici generale DIN 18541-2

secţiunea 4.2 Per lot producţie Fără bule, crăpături şi cavităţi de contracţie

Stabilitate dimensională DIN 18541-2

secţiunea 4.3 Per lot producţie Dimensiuni conf. Anexei 1

± 10 %

Duritate SHORE DIN 18541-2

secţiunea 4.4 Per lot producţie (90 ± 5) Shore A după 3 secunde

Rezistenţă la tracţiune DIN 18541-2

secţiunea 4.5 Per lot producţie k ≥ 9.0 MPa

Alungire la rupere DIN 18541-2

secţiunea 4.5 Per lot producţie k ≥ 230 %

Sudabilitate DIN 18541-2

secţiunea 4.12 Per săptămână de producţie f ≥ 0,6


Cauciuc de umflare


Inspecţia materialelor sursă – Per lot livrare Fără semne de modificare

Caracteristici generale – Per lot producţie Fără bule, crăpături şi cavităţi de contracţie

Stabilitate dimensională – Per lot producţie Ø: x = 5.2 mm ± 10 %


Capacitate de umflare (creştere in greutate) 14 zile în apă distilată Per lot producţie x = 471 % ± 10 %


k = valoarea individuală cea mai mică f = factor de rostuire x = valoare medie


4. Marca de conformitate


Produsul de construcţie trebuie marcat de fabricant, folosind marca de conformitate (marca „U”) în conformitate cu reglementările de marcare de conformitate ale statelor federale. Marca de conformitate trebuie trecută şi pe ambalaj cu toate detaliile cerute.


5. Bază legală

Certificatul de testare construcţii generale (abP) este emis în baza articolelor 25a şi următoarele din codul de construcţii la Saxonia Inferioară (NbauO) în legătură cu Lista de Reguli şi Standarde în Construcţii A, partea 2, nr. 1.4 (aţa cum a fost modificată ulterior).


6. Menţiuni generale

6.1 Certificatul de testare construcţii generale (abP) nu vor fi interpretate ca înlocuind oricare din autorizaţiile, permisele şi certificatele de construcţie cerute de lege pentru executarea proiectelor de construcţie.

6.2 Certificatul de testare construcţii generale (abP) este emis fără a prejudicia drepturile terţilor, în special, drepturile de proprietate privată.

6.3 Contractorul va păstra Certificatul de testare construcţii generale (abP), cu toate detaliile de execuţie (instrucţiuni de instalare), disponibile pe şantier.

6.4 Certificatul de testare construcţii generale (abP) nu poate fi copiat decât ca şi text complet. Extrasele din Certificat pot fi publicate doar cu permisiunea anterioară a comisiei de inspecţie care a emis Certificatul. Formularea şi desenele folosite în broşurile de promovare nu trebuie să fie în conflict cu conţinutul Certificatul de testare construcţii generale. Traducerile Certificatului de testare construcţii generale vor purta menţiunea „traducere” a originalului în limba germană neverificată de Institutul de Testare a Materialelor Braunschweig”.

6.5 Certificatul de testare construcţii generale (abP) poate fi revocat. Prevederile Certificatului de testare construcţii generale (abP) pot fi modificate sau revizuite ulterior, mai ales dacă şi când se impune ca rezultat al noilor descoperiri tehnice.


Acest document este versiunea traducă a Certificatului de testare construcţii generale (abP) P-5097/533/10 MPA-BS din data de 28/09/2010. Textul obligatoriu dpdv legal este Certificatul German de testare construcţii generale (abP) mai sus menţionat.


Dr. Ing. K. Herrmann M. Pankalla

Şeful Laboratorului de Testare Inginer / funcţionar însărcinat

Semnătura indescifrabilă Semnătura indescifrabilă


 


Profile etansare kab Profile etansare kab Profile etansare kab Profile etansare kab Profile etansare kab Profile etansare kab Profile etansare kab Profile etansare kab Profile etansare kab Profile etansare kab Profile etansare kab Profile etansare kab Profile etansare kab Profile etansare kab Profile etansare kab Profile etansare kab Profile etansare kab Profile etansare kab Profile etansare kab Profile etansare kab Profile etansare kab Profile etansare kab Profile etansare kab Profile etansare kab


 


 



Profile etansare Kab -Profil cu garnitura hidrofilica integrat

Suporţi elastomerici armaţi cu oţel

Suporţi elastomerici armaţi cu oţel


suporti <strong/><em>elastomerici</em> <em>armati</em> cu otel


Tip B (EN 1337 – 3)                                                                                                                                                                     Tip C (EN 1337 – 3)


 


suporti <span style=elastomerici” width=”312″ height=”150″ />


 


 


suport <span style=elastomeric” width=”312″ height=”154″ />


 


 


 


Suporţi de alunecare sporita in apa


suporti alunecare


 


Tip B/C (EN 1337-3)                                                                                                                                                                               Tip C-PSP (EN 1337-3)


aparate reazem


suporti <strong/>conform en1337


 


 


 


 


 


 


aparate reazem poduri


Suporţi elastomerici armaţi cu oţel


Tip A, B şi C conform DIN EN 1337-3


 


 suporti <strong/><em>elastomerici</em></a></strong> <em>armati</em> cu otel



  • Aplicare



 


Suporţii elastomerici armaţi cu oţel oferă o susţinere sigură, fiabilă şi fără mentenanţă a podurilor şi construcţiilor comparabile pentru mai mult de 30 de ani. Acestea transmit sarcinile verticale mari şi compensează deviaţiile tangenţiale precum şi deplasările translaţionale cu limitări mici în zona suportului.


 


  • Mod de operare

 


Asamblarea specială a suportului elastomeric armat Leuschplast GLT oferă, prin plăcuţele armate vulcanizate, o transmitere sigură, fiabilă şi fără mentenanţă a sarcinilor verticale mari cauzate de greutatea proprie şi a sarcinii de lucru. În acelaşi timp deviaţiile tangenţiale, de ex. cauzate de deflecţie, şi deplasările translaţionale, de ex. cauzate de modificările termice vor fi compensate prin deformarea elastomerului de calitate înaltă cu limitare mică.


 


 


Suporţi elastomerici armaţi cu oţel


Tip A, B şi C conform DIN EN 1337-3


 


 


  • Caracteristici

suporti podPlăcuţele de oţel de calitate superioară sunt folosite ca straturi intermediare armate împreună cu elastomerul, care este foarte rezistent la îmbătrânire şi la condiţiile

meteorologice, pentru a vulcaniza suporţii elastomerici armaţi cu oţel Leschuplast GLT la locul propriu de producţie. Rezultatele prin asamblarea în straturi, plăcuţele armate sunt protejate contra coroziunii şi susţin anduranţa suporţilor noştri. Folosirea de tipuri diferite de cloropren şi cauciuc natural de calitate superioară permite aplicarea suporţilor la temperaturi variind de la – 40 0C la + 50 0C (temporar până la + 70 0C) şi protecţia contra influenţelor de mediu şi vreme, în special împotriva concentraţiei de ozon şi a razelor ultraviolete.


 


 


 


 


 


  • Certificare CEaparate poduri

 


Pentru a fi certificaţi cu producţia de suporţi elastomerici în conformitate cu DIN EN 1337-3, au fost efectuate cu succes o serie de teste. Aceste teste au fost, de exemplu:


 


  • rigiditate la compresie

  • modul de elasticitate (chiar şi la temperaturi mici şi foarte mici şi ca îmbătrânire)

  • rezistenţă la forfecare (chiar după îmbătrânire)

  • Rezistenţa la sarcini repetate la compresie

  • Rezistenţă la ozon

 


  • Conformitatea cu standardul de control al calităţii intern si extern

 


La locul nostru de producţie fabricăm suporţii elastomerici armaţi Leschuplast GLT conform DIN ENE N 1337-3. Acest standard este introdus de autorităţile în construcţii şi este aplicat peste tot în UE. Conform regulamentelor în vigoare, suporţii noştri sunt supuşi unui control extern de calitate continuu. Controlul intern de calitate are loc prin departamentul nostru de asigurare a calităţii. După certificarea CE cu succes, avem dreptul să punem marca CE pe suporţii noştri conform certificatului de conformitate EG 0432-CPD-223286. în plus faţă de documentele corespunzătoare, conformitatea producţiei conform DIN EN 1337-3 este demonstrată prin aceasta.


 


Suporţi elastomerici armaţi cu oţel


Tip A, B şi C conform DIN EN 1337-3


 


  • Designul suporţilor

 


Paragraful 4, DIN EN 1337-1:2000 stipulează:


„Suporţii trebuie creaţi în aşa fel încât să permită deplasările preconizate cu forţe de răspuns cât mai mici posibile.”


 


Această cerere este îndeplinită de producţia noastră flexibilă. Suporţii noştri elastomerici armaţi cu oţel de înaltă calitate Leschuplast GLT conform DIN EN 1337-3 pot fi fabricaţi în prezent la orice lungime şi lăţime cuprinsă între 100 şi 1000 mm cu o înălţime totală de 400 mm. De asemenea sunt posibile forme rotunde de până la 1000 mm. Oferta Leschuplast GLT depăşeşte instalările standard şi permite un design de suport cu forţe mici de răspuns conform cerinţelor DIN EN 1337-1:2000, prin utilizarea acestor facilităţi de producţie speciale.


 


Producţia noastră flexibilă oferă de asemenea avantaje suplimentare:


  • mai multe oportunităţi de design prin adaptarea flexibilă a dimensiunilor suporţilor;

  • elastomer standard pentru suporţi cu modul de elasticitate 0.9MPa la CR şi NR;

  • Cauciuc natural special LPGLT 115N cu modul de elasticitate 1.15 Mpa pentru o mai bună adaptare flexibila;

  • Toate grosimile de strat elastomeric permise conform DIN EN 1337-3 (5-25 mm) sunt posibile;

  • Oţeluri armate cu alungire la rupere mai mare pentru reducerea dimensiunilor suportului sunt posibile;

  • Plăcuţe de oţel profilat de acoperire, găuri forate, găuri filetate, dibluri şi canale pentru plăcuţe sunt posibile.

 


  • Suporţi nearmaţi tip F

 


În mod normal producem de asemenea şi suporţi ne-armaţi Leschuplast GLT tip F conform DIN EN 1337-3 cu aceeaşi grijă şi cu aceleaşi materiale de calitate superioară.


 


  • Calitate

 


Pentru mai mult de 30 de ani suporţii elastomerici o susţinere sigură, fiabilă şi fără mentenanţă a podurilor şi construcţiilor comparabile. Această calitate superioară este realizată de specialiştii noştri calificaţi, experimentaţi, care produc suporţii elastomerici Leschuplast GLT conform DIN EN 1337-3 cu facilităţi moderne de fabricare. Controlul intern calităţii constant efectuat de departamentul nostru de asigurare a calităţii, împreună cu controlul extern de calitate efectuat de un institut independent de testare asigură o calitate superioară de fabricare, pe care putem „să construim”.


 


Suporţi elastomerici de oţel armaţi


Tip A, B şi C conform DIN EN 1337-3


 


  • Tipuri de suporţi conform DIN EN 1337-3 (sunt posibile combinaţii)

 




Tip A

neopren poduri


oţel


elastomer

Suporţii elastomerici armaţi Leschuplast GLT tip A sunt complet îmbrăcaţi cu elastomer şi armaţi cu o singură placă de oţel.

 


Aceşti suporţi sunt aleşi pentru a transmite, la deviaţii tangenţiale şi la deplasări translaţionale mici, sarcinile verticale mari în mod sigur, fiabil şi fără mentenanţă. Toate forţele de răspuns vor fi transmise la suprafeţele de fundaţie de către elastomer.

 




Tip B

suport pod


 

Suporţii elastomerici armaţi Leschuplast GLT tip B sunt complet îmbrăcaţi cu elastomer şi armaţi cu cel puţin două plăci de oţel.

 


Aceşti suporţi sunt aleşi atunci când deviaţiile tangenţiale deplasările translaţionale sunt prea mari pentru Tipul A. Toate forţele de răspuns vor fi transmise la suprafeţele de fundaţie de către elastomer.

 




Tip B/C

 


neopren pod

Suporţii elastomerici armaţi Leschuplast GLT tip B/C sunt creaţi ca Tipul B, dar cu o placă de oţel suplimentară încastrată în suprafaţa de fundaţie.

 


Aceşti suporţi sunt aleşi atunci când este necesară securizarea mecanică a suportului împotriva alunecării. Toate forţele de răspuns vor fi transmise la plăcile de oţel vulcanizat, de ex. prin dispozitivul de forfecare la suprafaţa de fundaţie şi la suprafaţa superioară de fundaţie de către elastomer.

 




Tip C

 


pentru poduri” width=”84″ height=”43″ />

Suporţii elastomerici armaţi Leschuplast GLT tip C sunt creaţi ca Tipul C, dar cu o placă de oţel suplimentară încastrată în suprafaţa de fundaţie.

 


Aceşti suporţi sunt aleşi dacă transmiterea forţelor de rezistenţă de către elastomer nu mai este posibilă. Toate forţele de răspuns vor fi transmise la plăcile de oţel vulcanizat, de ex. prin dispozitivul de forfecare la suprafaţa de fundaţie.

 




Tip C-PSP

pentru poduri din elastomer” width=”84″ height=”43″ />


 

Suporţii elastomerici armaţi Leschuplast GLT tip C-PSP sunt creaţi ca Tipul C, dar cu o placă de oţel profilat suplimentară.

 


Aceşti suporţi sunt aleşi dacă transmiterea forţelor de rezistenţă de către elastomer nu mai este posibilă. Toate forţele de răspuns vor fi transmise la plăcile de oţel vulcanizat, de ex. prin dispozitivul de forfecare la suprafaţa de fundaţie.

 




Tip F

 


elastomerici pentru poduri” width=”84″ height=”43″ />

Suporţii elastomerici ne-armaţi Leschuplast GLT tip F sunt fabricaţi în totalitate din elastomer.

 


Aceşti suporţi sunt aleşi pentru a transmite, la deviaţii tangenţiale şi la deplasări translaţionale mici, sarcinile verticale mici în mod sigur, fiabil şi fără mentenanţă. Toate forţele de răspuns vor fi transmise la suprafeţele de fundaţie de către elastomer.

Suporţi elastomerici de oţel armaţi


Tip A, B şi C conform DIN EN 1337-3


 
















CantitateSpecificaţii tehnice
Buc.Suport elastomeric armat tip A, ….. x ……x ……mm

conform DIN EN 1337-3, cu marca CE


design:


grosime straturi elastomer superior/inferior: ….. mm (minim 2,5 mm)


grosime strat interior oţel: ….. mm (minim 2 mm)


caracteristici speciale: ………….


Fabricant: Leschuplast GLT GmbH & Co. KG

Buc.Suport elastomeric armat tip B, ….. x ……x ……mm

conform DIN EN 1337-3, cu marca CE


design:


grosime straturi elastomer superior/inferior: ….. mm (minim 2,5 mm)


număr de straturi interne elastomer: …..buc.


grosime straturi interne elastomer: ….. mm (min. 5 mm / max. 25 mm)


grosime plăci interne oţel: ….. mm (minim 2 mm)


caracteristici speciale: ………….


Fabricant: Leschuplast GLT GmbH & Co. KG

Buc.Suport elastomeric armat tip B/C, ….. x ……x ……mm

conform DIN EN 1337-3, cu marca CE


design:


grosime straturi elastomer superior/inferior: ….. mm (minim 2,5 mm)


număr de straturi interne elastomer: …..buc.


grosime straturi interne elastomer: ….. mm (min. 5 mm / max. 25 mm)


grosime placă de oţel de acoperire: ….. mm (min. 15 mm sau 20 mm)


grosime plăci interne oţel: ….. mm (minim 2 mm)


caracteristici speciale: ………….


Fabricant: Leschuplast GLT GmbH & Co. KG

Buc.Suport elastomeric armat tip C, ….. x ……x ……mm

conform DIN EN 1337-3, cu marca CE


design:


număr de straturi interne elastomer: …..buc.


grosime straturi interne elastomer: ….. mm (min. 5 mm / max. 25 mm)


grosime placă de oţel de acoperire: ….. mm (min. 15 mm sau 20 mm)


grosime plăci interne oţel: ….. mm (minim 2 mm)


caracteristici speciale: ………….


Fabricant: Leschuplast GLT GmbH & Co. KG

Buc.Suport elastomeric armat tip C-PSP, ….. x ……x ……mm

conform DIN EN 1337-3, cu marca CE


design:


număr de straturi interne elastomer: …..buc.


grosime straturi interne elastomer: ….. mm (min. 5 mm / max. 25 mm)


grosime placă de oţel de acoperire: ….. mm (min. 15 mm sau 20 mm)


grosime plăci interne oţel: ….. mm (minim 2 mm)


caracteristici speciale: ………….


Fabricant: Leschuplast GLT GmbH & Co. KG

Buc.Suport elastomeric ne-armat tip F, ….. x ……x ……mm

conform DIN EN 1337-3, cu marca CE


design:


grosime strat elastomer: ….. mm (min. 8 mm)


caracteristici speciale: ………….


Fabricant: Leschuplast GLT GmbH & Co. KG

 


Suport elastomeric de oţel armat


Note generale de aplicare



  • Tip B / Tip A

  •  


    suport <span style=elastomeric pentru poduri neancorat” width=”304″ height=”168″ />Suprafeţele de fundaţie trebuie să fie netede, orizontale, nivelate şi curăţate de grăsimi şu uleiuri. Diferenţele de nivel trebuie compensate cu un strat de mortar dacă este cazul. Mortar testat corespunzător conform DIN 1045.


     


    Suprafeţele laterale ale fundaţiei trebuie să fie libere şi neforţate în deformare.


     


    Suportul tip B este de obicei instalat pe un strat de mortar neted, ferm. În partea superioară, cofrajul trebuie montat aproape de suprafeţele laterale ale suportului, pentru a preveni pătrunderea betonului între suport şi cofraj. Spaţiile deschise dintre şapa de fundaţie şi cofraj se pot umple cu polistiren sau material asemănător. Suprafaţa suportului şi componenta susţinută trebuie să fie în contact direct. Între acestea nu trebuie să existe folii.


     


    Instalarea a doi sau mai mulţi suporţi consecutiv nu este permisă. Instalarea suporţilor unul lângă altul este permisă doar dacă rigiditatea este egală sau dacă suporţii sunt aproape egali. Folosirea altor tipuri de suporţi este posibilă doar dacă se folosesc suporţi de acelaşi fel pentru şape de fundaţie individuale.


     


    Suporţi ancoraţiSuport <span style=elastomeric cu dibluri” width=”308″ height=”358″ />


    • Tipul C cu dibluri

     
    Pentru instalarea suporţilor elastomerici ancoraţi, trebuie prevăzute în şapele de fundaţie, găuri pentru dubluri şi caneluri pentru componentele acestora.


     


    După îndepărtarea cofrajului, suprafaţa de fundaţie turnată la nivelul stabilit trebuie netezită. După întărire, se instalează suporţii iar componentele se umplu.


     


    În partea superioară a suportului se foloseşte aceeaşi metodă ca şi la suporţii neancoraţi.


    • Tip C-PSP cu plăci de oţel profilat

     


    Suportul Tip C-PSP trebuie instalat cu placă de oţel profilat de acoperire în stratul proaspăt de mortar. Nivelul stabilit de înălţime va fi asigurat folosind pene. După întărire, penele sunt îndepărtate.


     


    Suport elastomeric de oţel armat


    Suporţi de alunecare sporita in apa, armaţi cu oţel


     


    Alunecare sporita in apa şi deplasarea podurilor


     


    Suporţi armaţi din oţel rezistent la solicitări mari pentru alunecare sporită în apă


    BSL


    În conformitate cu reglementările aplicabile adecvate pentru presiuni de până la 22,5 N/m2.


    Suporţii armaţi cu oţel pentru alunecare sporita in apa oferă producţia şi deplasarea raţională a construcţiei de poduri. Acestea asigură un transfer controlat de sarcină şi permite deplasările orizontale cu limitări foarte mici precum şi de asemenea cu rotaţia cea mai mică a suportului.


     


    • Design structural

     


    Suporţii armaţi cu oţel pentru alunecare sporită la apă BSL sunt fabricaţi la grosimea standard de 13, 18 şi 25 mm. Alte grosimi sunt posibile. Aceştia sunt compuşi din straturi de elastomer special de calitate superioară de culoare gri şi armătură de oţel, precum şi un strat PTFE cu canale de lubrifiat în relief, pentru a îmbunătăţi fricţiunea pe termen lung. Elastomerul gri este mai avantajos faţă de elastomerul negru referitor la decolorarea betonului.


     


    • Aplicare

     


    Metoda de alunecare sporită la apă înlocuieşte producţia tradiţională de poduri peste văi şi râuri cu schele sau cu grinzi de lansare. Avantajul metodei de turnare a betonului la şantier şi a construcţiei cu prefabricate sunt astfel îmbinate cu succes. Numele de METODĂ DE ALUNECARE SPORITĂ LA APĂ indică o metodă mecanizată de construire de poduri mari. La un cofraj staţionar, în spatele contraforturilor, suprastructura este produsă în cicluri individuale de lucru. Piesele individuale sunt betonate imediat în succesiune şi conectate împreună rezistente la încovoiere prin pretensionare. Suprastructura pretensionată central este mutată prin prese hidraulice în mod intermitent în direcţie longitudinală. Sub suprastructură se instalează suporţii Leschuplast GLT creaţi special pentru alunecare sporită la apă BSL, care se deplasează pe plăci glisante cu fricţiune mi că. Trebuie lubrifiat cu vaselină de silicon Leschuplast GLT tip BSL-SF. marginile plăcii de oţel inoxidabil trebuie rotunjite. Alimentarea podului trebuie să fie paralelă cu suportul.


     


    • Date tehnice













    TipLăţime max.Lungime max.GrosimePresiune max. Coeficient de fricţiune
    BSL1000 mm1000 mm13 mm

    18 mm


    25 mm

    până la 22,5 N/mm2

    (caracteristic)

    În funcţie de, de ex. lubrifiant, curăţenie, glisare generatoare, presiunea şi temperatura suprafeţei.

    Coeficient de fricţiune max. conform certificatului de încercare 852.0653-7 : γ = 0,009

    Accesorii: vaselină de silicon Leschuplast GLT tip BSL-SF


    Specificaţii: suporţii armaţi cu oţel pentru alunecare sporită în apă Tip BSL pentru presiuni caracteristice de până la 22,5 N/mm2, având dim.:… x … x … mm furnizate şi inserate pe o suprafaţa suport neteda, nivelata si orizontala. Suprafaţa trebuie sa fie curata si degresata.


    Lescuplast GLT tip BSL.


    MATERIALPRUFUNGSAMT NORDRHEIN-WESTFALEN   


     


    CERTIFICAT DE CONFORMITATE – CE


     


    0432 – CPD – 223286/3


     


    În conformitate cu Directiva 89/106/CEE a Consiliului Comunităţilor Europene din 21 decembrie 1988 de apropiere a actelor cu putere de lege și a actelor administrative ale statelor membre referitoare la produsele pentru construcţii (Directiva Produselor pentru Construcţii – CPD), astfel cum a fost modificată prin Directiva 93/68/CEE Consiliului Comunităţilor Europene din 22 iunie 1993, se certifică faptul următorul produs pentru construcţie:


     


    Suporţi din elastomer tip A, tip B, tip C şi tip F fără suprafeţe de glisare sau elemente de glisare fabricate din CR (cauciuc cu cloropren); compus LPGLT 009C, şi din NR (cauciuc natural), compuşi LPGLT 009N şi LPGLT  115N, garantat pentru -40 oC, pentru clădiri înalte şi lucrări de inginerie civilă cu cerinţe critice asupra suporţilor singulari


     


    Plasat pe piaţă de


    Leschuplast GLT GmbH & Co. KG


    Refrather Weg 42 – 44


    51469 Bergisch Gladbach


    Germania


     


    Şi produs în fabrica


    „Leinefelde”


    Este supus


    • de fabricant la un control de producţie în fabrică şi

    • la testări ulterioare a mostrelor luate în fabrică în conformitate cu plan de testare prescris

    iar instituţia autorizată – MPA NRW – a efectuat


    • testarea iniţială tip a caracteristicilor relevante ale produsului,

    • inspecţia iniţială a fabricii şi a controlului de producţie în fabrică şi

    • execută supravegherea continuă, evaluarea şi aprobarea controlului de producţie în fabrică.

     


    Acest certificat atestă faptul că toate prevederile cu privire la atestarea conformităţii şi a performanţelor descrise în Anexa ZA a standardului


    EN 1337-3


    au fost aplicate iar produsul îndeplineşte toate cerinţele prescrise.


     


    Acest certificat a fost emis pe 05.03.2007 şi este valabil atâta timp cât condiţiile relevante descrise în specificaţiile tehnice armonizate sau condiţiile de fabricare în fabrică sau controale de producţie în fabrică nu se modifică semnificativ.


     


    Dortmund, 17 iulie 2012                                          Parafa Instituţiei


    Dr. Krasch


    Director Instituţie de Certificare


    Semnătura indescifrabilă


    Acest certificat este emis în limba germană. În caz că este tradus varianta în germană va avea întâietate.


    suporţii elastomerici armaţi conform EN 1337-3 sunt semnaţi cu un număr individual şi marca CE împreună cu producătorul, numărul certificatului şi reglementările tehnice relevante.


    calitate <span style=suporti elastomerici” width=”268″ height=”160″ />



    Suporţi elastomerici armaţi cu oţel

Aparate reazem orizontale

Aparate reazem orizontale


 


APARATE REAZEM ORIZONTALE sunt destinate doar transmiterii fortelor orizontale , mono sau multi-directional.


Suporţi de deformare de alunecare


 


Suporţii de deformare de alunecare GUMBA sporesc capacităţile deplasării orizontale ale suporţilor elastomerici.


 


 


Suporţii de deformare de alunecare sunt compuşi dintr-un suport elastomeric cu elemente de alunecare, şi, dacă este cazul, structuri de limitare, pentru a transmite sarcinile orizontale. Suportul elastomeric absoarbe micro-deplasările cauzate de sarcinile dinamice şi permite rotaţia planurilor orizontale. Deplasările mari pe una şi pe două axe care depăşesc cu mult abilitatea de deformare a suporţilor pur elastomerici sunt posibile prin alunecarea plăcii de oţel inoxidabil pe stratul PTFE. Fabricarea suporţilor de deformare de alunecare necesită un certificat de conformitate CE, emis de un institut specializat pentru Certificare şi testare. Certificatul de conformitate CE GUMBA are numărul de înregistrare 0672-BPR-002.1.


 


 


Dimensiunile suporţilor de deformare de alunecare necesită o coordonare corectă între inginerul proiectant şi fabricantul suportului.


 


Următoarele trei tipuri de suporţi de deformare de alunecare sunt cele mai des utilizate:


 


 


1.4 – alunecare în toate direcţiile (VG2)


 


1.3 – alunecare longitudinală, fixat transversal (VG1)


 


1.5 – alunecare longitudinală, deformare transversală (VGE2)


aparate <strong/>reazem orizontale


 




Secţiuni


 sectiuni suporti <strong/>pod</a></strong>uri


aparat, aparat reazem, aparat reazem complet pentru poduri, aparat reazem cu placute metalice, aparate reazem, elastomer, elastomer hidroplasto, elastomeri, lagare de reazem, lagare de reazem sferice, lagare reazem, lagare sferice, metalic, neopren, pod, poduri, reazem, reazem pod, reazem poduri, rezemare poduri, suporti armati, suporti elastomerici, suporti nearmati, suporti neopren , APARATE REAZEM ORIZONTALE , APARATE REAZEM ORIZONTALE , APARATE REAZEM ORIZONTALE , APARATE REAZEM ORIZONTALE , APARATE REAZEM ORIZONTALE



Aparate reazem orizontale

Profil etansare cu placi de otel incorporate

Benzi etansare
Profile etansareProfil etansare cu placi de otel  pentru rosturi de turnare interne


 


 


Profil etansare


Aplicatii :Etansari interne ale rosturilor de turnare 
Profile etansare  cu placi de otel se folosesc pentru imbinari constructive in constructii de beton, – in sorutile de turnare  de exemplu: pentru jonctiuni ale peretilor si placilor.
Caracteristicile acestor profile etansare cu placi de otel pentru rosturi de turnare  interne : 
Aceste profile etansare au placile de otel gaurite pe margini pentru o instalare usoara.



Tipuri de hidroizolatii interne:







 Material: Elastoflex
 Tipul  Profile etansare cu placi de otel       Latimea(mm) Profile etansare cu placi de otel
 FS 310       310

 


2. Profile etansare cu placi de otel pentru rosturi de dilatatie


 


 


Profile hidroizolante Instalare <em/>profile etansare


 


 


 


 


 


Aplicatii: Etansari interne ale rosturilor de dilatatie  
Profile etansare  interne mobile cu placi de otel pentru constructii se folosesc pentru hidroizolarea rostului de dilatatie  in constructii de beton.
Caracteristicile acestor profile etansare cu placi de otel pentru rosturi de dilatatie: 
 Aceste tipuri de  profile etansare  absorb miscarea datorita canalului intern central si au placile de otel gaurite pe margini pentru o instalare usoara.




Profile etansare 


 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Rosturile de dilatare sau de deplasare sunt rosturile cu un spatiu intermediar si cu o latime anume pe intreaga grosime a elementelor de constructie, care permit deplasarea elementelor de constructie ca urmare a modificarilor de temperatura.


 


Rosturile de lucru sunt rosturi care, din motive ale cursului operatiunilor sau a masurilor constructive sunt create in plan. Ele despart elementele de constructie mai lungi in sectiuni  de betonare unice. Spre deosebire de rosturile de dilatare la care armatura se intrerupe, rosturile de lucru sunt traversate de armatura.


 


Latimea rosturilor este data de cea mai mare deplasare asteptata, fiind de regula de 20 mm.


 


Banda etansare












Cuvinte cheie: Profil etansare , profil etansare , profil etansare . profile etansare , rosturi dilatatie , benzi etansare, banda etansare .


Profil etansare cu placi de otel incorporate