joi, 1 februarie 2018

Suporţi elastomerici armaţi cu oţel

Suporţi elastomerici armaţi cu oţel


suporti <strong/><em>elastomerici</em> <em>armati</em> cu otel


Tip B (EN 1337 – 3)                                                                                                                                                                     Tip C (EN 1337 – 3)


 


suporti <span style=elastomerici” width=”312″ height=”150″ />


 


 


suport <span style=elastomeric” width=”312″ height=”154″ />


 


 


 


Suporţi de alunecare sporita in apa


suporti alunecare


 


Tip B/C (EN 1337-3)                                                                                                                                                                               Tip C-PSP (EN 1337-3)


aparate reazem


suporti <strong/>conform en1337


 


 


 


 


 


 


aparate reazem poduri


Suporţi elastomerici armaţi cu oţel


Tip A, B şi C conform DIN EN 1337-3


 


 suporti <strong/><em>elastomerici</em></a></strong> <em>armati</em> cu otel




  • Aplicare




 


Suporţii elastomerici armaţi cu oţel oferă o susţinere sigură, fiabilă şi fără mentenanţă a podurilor şi construcţiilor comparabile pentru mai mult de 30 de ani. Acestea transmit sarcinile verticale mari şi compensează deviaţiile tangenţiale precum şi deplasările translaţionale cu limitări mici în zona suportului.


 



  • Mod de operare


 


Asamblarea specială a suportului elastomeric armat Leuschplast GLT oferă, prin plăcuţele armate vulcanizate, o transmitere sigură, fiabilă şi fără mentenanţă a sarcinilor verticale mari cauzate de greutatea proprie şi a sarcinii de lucru. În acelaşi timp deviaţiile tangenţiale, de ex. cauzate de deflecţie, şi deplasările translaţionale, de ex. cauzate de modificările termice vor fi compensate prin deformarea elastomerului de calitate înaltă cu limitare mică.


 


 


Suporţi elastomerici armaţi cu oţel


Tip A, B şi C conform DIN EN 1337-3


 


 



  • Caracteristici


suporti podPlăcuţele de oţel de calitate superioară sunt folosite ca straturi intermediare armate împreună cu elastomerul, care este foarte rezistent la îmbătrânire şi la condiţiile

meteorologice, pentru a vulcaniza suporţii elastomerici armaţi cu oţel Leschuplast GLT la locul propriu de producţie. Rezultatele prin asamblarea în straturi, plăcuţele armate sunt protejate contra coroziunii şi susţin anduranţa suporţilor noştri. Folosirea de tipuri diferite de cloropren şi cauciuc natural de calitate superioară permite aplicarea suporţilor la temperaturi variind de la – 40 0C la + 50 0C (temporar până la + 70 0C) şi protecţia contra influenţelor de mediu şi vreme, în special împotriva concentraţiei de ozon şi a razelor ultraviolete.


 


 


 


 


 



  • Certificare CEaparate poduri


 


Pentru a fi certificaţi cu producţia de suporţi elastomerici în conformitate cu DIN EN 1337-3, au fost efectuate cu succes o serie de teste. Aceste teste au fost, de exemplu:


 



  • rigiditate la compresie

  • modul de elasticitate (chiar şi la temperaturi mici şi foarte mici şi ca îmbătrânire)

  • rezistenţă la forfecare (chiar după îmbătrânire)

  • Rezistenţa la sarcini repetate la compresie

  • Rezistenţă la ozon


 



  • Conformitatea cu standardul de control al calităţii intern si extern


 


La locul nostru de producţie fabricăm suporţii elastomerici armaţi Leschuplast GLT conform DIN ENE N 1337-3. Acest standard este introdus de autorităţile în construcţii şi este aplicat peste tot în UE. Conform regulamentelor în vigoare, suporţii noştri sunt supuşi unui control extern de calitate continuu. Controlul intern de calitate are loc prin departamentul nostru de asigurare a calităţii. După certificarea CE cu succes, avem dreptul să punem marca CE pe suporţii noştri conform certificatului de conformitate EG 0432-CPD-223286. în plus faţă de documentele corespunzătoare, conformitatea producţiei conform DIN EN 1337-3 este demonstrată prin aceasta.


 


Suporţi elastomerici armaţi cu oţel


Tip A, B şi C conform DIN EN 1337-3


 



  • Designul suporţilor


 


Paragraful 4, DIN EN 1337-1:2000 stipulează:


„Suporţii trebuie creaţi în aşa fel încât să permită deplasările preconizate cu forţe de răspuns cât mai mici posibile.”


 


Această cerere este îndeplinită de producţia noastră flexibilă. Suporţii noştri elastomerici armaţi cu oţel de înaltă calitate Leschuplast GLT conform DIN EN 1337-3 pot fi fabricaţi în prezent la orice lungime şi lăţime cuprinsă între 100 şi 1000 mm cu o înălţime totală de 400 mm. De asemenea sunt posibile forme rotunde de până la 1000 mm. Oferta Leschuplast GLT depăşeşte instalările standard şi permite un design de suport cu forţe mici de răspuns conform cerinţelor DIN EN 1337-1:2000, prin utilizarea acestor facilităţi de producţie speciale.


 


Producţia noastră flexibilă oferă de asemenea avantaje suplimentare:



  • mai multe oportunităţi de design prin adaptarea flexibilă a dimensiunilor suporţilor;

  • elastomer standard pentru suporţi cu modul de elasticitate 0.9MPa la CR şi NR;

  • Cauciuc natural special LPGLT 115N cu modul de elasticitate 1.15 Mpa pentru o mai bună adaptare flexibila;

  • Toate grosimile de strat elastomeric permise conform DIN EN 1337-3 (5-25 mm) sunt posibile;

  • Oţeluri armate cu alungire la rupere mai mare pentru reducerea dimensiunilor suportului sunt posibile;

  • Plăcuţe de oţel profilat de acoperire, găuri forate, găuri filetate, dibluri şi canale pentru plăcuţe sunt posibile.


 



  • Suporţi nearmaţi tip F


 


În mod normal producem de asemenea şi suporţi ne-armaţi Leschuplast GLT tip F conform DIN EN 1337-3 cu aceeaşi grijă şi cu aceleaşi materiale de calitate superioară.


 



  • Calitate


 


Pentru mai mult de 30 de ani suporţii elastomerici o susţinere sigură, fiabilă şi fără mentenanţă a podurilor şi construcţiilor comparabile. Această calitate superioară este realizată de specialiştii noştri calificaţi, experimentaţi, care produc suporţii elastomerici Leschuplast GLT conform DIN EN 1337-3 cu facilităţi moderne de fabricare. Controlul intern calităţii constant efectuat de departamentul nostru de asigurare a calităţii, împreună cu controlul extern de calitate efectuat de un institut independent de testare asigură o calitate superioară de fabricare, pe care putem „să construim”.


 


Suporţi elastomerici de oţel armaţi


Tip A, B şi C conform DIN EN 1337-3


 



  • Tipuri de suporţi conform DIN EN 1337-3 (sunt posibile combinaţii)


 









Tip A

neopren poduri


oţel


elastomer

Suporţii elastomerici armaţi Leschuplast GLT tip A sunt complet îmbrăcaţi cu elastomer şi armaţi cu o singură placă de oţel.

 


Aceşti suporţi sunt aleşi pentru a transmite, la deviaţii tangenţiale şi la deplasări translaţionale mici, sarcinile verticale mari în mod sigur, fiabil şi fără mentenanţă. Toate forţele de răspuns vor fi transmise la suprafeţele de fundaţie de către elastomer.


 









Tip B

suport pod


 

Suporţii elastomerici armaţi Leschuplast GLT tip B sunt complet îmbrăcaţi cu elastomer şi armaţi cu cel puţin două plăci de oţel.

 


Aceşti suporţi sunt aleşi atunci când deviaţiile tangenţiale deplasările translaţionale sunt prea mari pentru Tipul A. Toate forţele de răspuns vor fi transmise la suprafeţele de fundaţie de către elastomer.


 









Tip B/C

 


neopren pod

Suporţii elastomerici armaţi Leschuplast GLT tip B/C sunt creaţi ca Tipul B, dar cu o placă de oţel suplimentară încastrată în suprafaţa de fundaţie.

 


Aceşti suporţi sunt aleşi atunci când este necesară securizarea mecanică a suportului împotriva alunecării. Toate forţele de răspuns vor fi transmise la plăcile de oţel vulcanizat, de ex. prin dispozitivul de forfecare la suprafaţa de fundaţie şi la suprafaţa superioară de fundaţie de către elastomer.


 









Tip C

 


pentru poduri” width=”84″ height=”43″ />

Suporţii elastomerici armaţi Leschuplast GLT tip C sunt creaţi ca Tipul C, dar cu o placă de oţel suplimentară încastrată în suprafaţa de fundaţie.

 


Aceşti suporţi sunt aleşi dacă transmiterea forţelor de rezistenţă de către elastomer nu mai este posibilă. Toate forţele de răspuns vor fi transmise la plăcile de oţel vulcanizat, de ex. prin dispozitivul de forfecare la suprafaţa de fundaţie.


 









Tip C-PSP

pentru poduri din elastomer” width=”84″ height=”43″ />


 

Suporţii elastomerici armaţi Leschuplast GLT tip C-PSP sunt creaţi ca Tipul C, dar cu o placă de oţel profilat suplimentară.

 


Aceşti suporţi sunt aleşi dacă transmiterea forţelor de rezistenţă de către elastomer nu mai este posibilă. Toate forţele de răspuns vor fi transmise la plăcile de oţel vulcanizat, de ex. prin dispozitivul de forfecare la suprafaţa de fundaţie.


 









Tip F

 


elastomerici pentru poduri” width=”84″ height=”43″ />

Suporţii elastomerici ne-armaţi Leschuplast GLT tip F sunt fabricaţi în totalitate din elastomer.

 


Aceşti suporţi sunt aleşi pentru a transmite, la deviaţii tangenţiale şi la deplasări translaţionale mici, sarcinile verticale mici în mod sigur, fiabil şi fără mentenanţă. Toate forţele de răspuns vor fi transmise la suprafeţele de fundaţie de către elastomer.


Suporţi elastomerici de oţel armaţi


Tip A, B şi C conform DIN EN 1337-3


 

































CantitateSpecificaţii tehnice
Buc.Suport elastomeric armat tip A, ….. x ……x ……mm

conform DIN EN 1337-3, cu marca CE


design:


grosime straturi elastomer superior/inferior: ….. mm (minim 2,5 mm)


grosime strat interior oţel: ….. mm (minim 2 mm)


caracteristici speciale: ………….


Fabricant: Leschuplast GLT GmbH & Co. KG

Buc.Suport elastomeric armat tip B, ….. x ……x ……mm

conform DIN EN 1337-3, cu marca CE


design:


grosime straturi elastomer superior/inferior: ….. mm (minim 2,5 mm)


număr de straturi interne elastomer: …..buc.


grosime straturi interne elastomer: ….. mm (min. 5 mm / max. 25 mm)


grosime plăci interne oţel: ….. mm (minim 2 mm)


caracteristici speciale: ………….


Fabricant: Leschuplast GLT GmbH & Co. KG

Buc.Suport elastomeric armat tip B/C, ….. x ……x ……mm

conform DIN EN 1337-3, cu marca CE


design:


grosime straturi elastomer superior/inferior: ….. mm (minim 2,5 mm)


număr de straturi interne elastomer: …..buc.


grosime straturi interne elastomer: ….. mm (min. 5 mm / max. 25 mm)


grosime placă de oţel de acoperire: ….. mm (min. 15 mm sau 20 mm)


grosime plăci interne oţel: ….. mm (minim 2 mm)


caracteristici speciale: ………….


Fabricant: Leschuplast GLT GmbH & Co. KG

Buc.Suport elastomeric armat tip C, ….. x ……x ……mm

conform DIN EN 1337-3, cu marca CE


design:


număr de straturi interne elastomer: …..buc.


grosime straturi interne elastomer: ….. mm (min. 5 mm / max. 25 mm)


grosime placă de oţel de acoperire: ….. mm (min. 15 mm sau 20 mm)


grosime plăci interne oţel: ….. mm (minim 2 mm)


caracteristici speciale: ………….


Fabricant: Leschuplast GLT GmbH & Co. KG

Buc.Suport elastomeric armat tip C-PSP, ….. x ……x ……mm

conform DIN EN 1337-3, cu marca CE


design:


număr de straturi interne elastomer: …..buc.


grosime straturi interne elastomer: ….. mm (min. 5 mm / max. 25 mm)


grosime placă de oţel de acoperire: ….. mm (min. 15 mm sau 20 mm)


grosime plăci interne oţel: ….. mm (minim 2 mm)


caracteristici speciale: ………….


Fabricant: Leschuplast GLT GmbH & Co. KG

Buc.Suport elastomeric ne-armat tip F, ….. x ……x ……mm

conform DIN EN 1337-3, cu marca CE


design:


grosime strat elastomer: ….. mm (min. 8 mm)


caracteristici speciale: ………….


Fabricant: Leschuplast GLT GmbH & Co. KG


 


Suport elastomeric de oţel armat


Note generale de aplicare




  • Tip B / Tip A


  •  


    suport <span style=elastomeric pentru poduri neancorat” width=”304″ height=”168″ />Suprafeţele de fundaţie trebuie să fie netede, orizontale, nivelate şi curăţate de grăsimi şu uleiuri. Diferenţele de nivel trebuie compensate cu un strat de mortar dacă este cazul. Mortar testat corespunzător conform DIN 1045.


     


    Suprafeţele laterale ale fundaţiei trebuie să fie libere şi neforţate în deformare.


     


    Suportul tip B este de obicei instalat pe un strat de mortar neted, ferm. În partea superioară, cofrajul trebuie montat aproape de suprafeţele laterale ale suportului, pentru a preveni pătrunderea betonului între suport şi cofraj. Spaţiile deschise dintre şapa de fundaţie şi cofraj se pot umple cu polistiren sau material asemănător. Suprafaţa suportului şi componenta susţinută trebuie să fie în contact direct. Între acestea nu trebuie să existe folii.


     


    Instalarea a doi sau mai mulţi suporţi consecutiv nu este permisă. Instalarea suporţilor unul lângă altul este permisă doar dacă rigiditatea este egală sau dacă suporţii sunt aproape egali. Folosirea altor tipuri de suporţi este posibilă doar dacă se folosesc suporţi de acelaşi fel pentru şape de fundaţie individuale.


     


    Suporţi ancoraţiSuport <span style=elastomeric cu dibluri” width=”308″ height=”358″ />



    • Tipul C cu dibluri


     

    Pentru instalarea suporţilor elastomerici ancoraţi, trebuie prevăzute în şapele de fundaţie, găuri pentru dubluri şi caneluri pentru componentele acestora.


     


    După îndepărtarea cofrajului, suprafaţa de fundaţie turnată la nivelul stabilit trebuie netezită. După întărire, se instalează suporţii iar componentele se umplu.


     


    În partea superioară a suportului se foloseşte aceeaşi metodă ca şi la suporţii neancoraţi.



    • Tip C-PSP cu plăci de oţel profilat


     


    Suportul Tip C-PSP trebuie instalat cu placă de oţel profilat de acoperire în stratul proaspăt de mortar. Nivelul stabilit de înălţime va fi asigurat folosind pene. După întărire, penele sunt îndepărtate.


     


    Suport elastomeric de oţel armat


    Suporţi de alunecare sporita in apa, armaţi cu oţel


     


    Alunecare sporita in apa şi deplasarea podurilor


     


    Suporţi armaţi din oţel rezistent la solicitări mari pentru alunecare sporită în apă


    BSL


    În conformitate cu reglementările aplicabile adecvate pentru presiuni de până la 22,5 N/m2.


    Suporţii armaţi cu oţel pentru alunecare sporita in apa oferă producţia şi deplasarea raţională a construcţiei de poduri. Acestea asigură un transfer controlat de sarcină şi permite deplasările orizontale cu limitări foarte mici precum şi de asemenea cu rotaţia cea mai mică a suportului.


     



    • Design structural


     


    Suporţii armaţi cu oţel pentru alunecare sporită la apă BSL sunt fabricaţi la grosimea standard de 13, 18 şi 25 mm. Alte grosimi sunt posibile. Aceştia sunt compuşi din straturi de elastomer special de calitate superioară de culoare gri şi armătură de oţel, precum şi un strat PTFE cu canale de lubrifiat în relief, pentru a îmbunătăţi fricţiunea pe termen lung. Elastomerul gri este mai avantajos faţă de elastomerul negru referitor la decolorarea betonului.


     



    • Aplicare


     


    Metoda de alunecare sporită la apă înlocuieşte producţia tradiţională de poduri peste văi şi râuri cu schele sau cu grinzi de lansare. Avantajul metodei de turnare a betonului la şantier şi a construcţiei cu prefabricate sunt astfel îmbinate cu succes. Numele de METODĂ DE ALUNECARE SPORITĂ LA APĂ indică o metodă mecanizată de construire de poduri mari. La un cofraj staţionar, în spatele contraforturilor, suprastructura este produsă în cicluri individuale de lucru. Piesele individuale sunt betonate imediat în succesiune şi conectate împreună rezistente la încovoiere prin pretensionare. Suprastructura pretensionată central este mutată prin prese hidraulice în mod intermitent în direcţie longitudinală. Sub suprastructură se instalează suporţii Leschuplast GLT creaţi special pentru alunecare sporită la apă BSL, care se deplasează pe plăci glisante cu fricţiune mi că. Trebuie lubrifiat cu vaselină de silicon Leschuplast GLT tip BSL-SF. marginile plăcii de oţel inoxidabil trebuie rotunjite. Alimentarea podului trebuie să fie paralelă cu suportul.


     



    • Date tehnice





















    TipLăţime max.Lungime max.GrosimePresiune max. Coeficient de fricţiune
    BSL1000 mm1000 mm13 mm

    18 mm


    25 mm

    până la 22,5 N/mm2

    (caracteristic)

    În funcţie de, de ex. lubrifiant, curăţenie, glisare generatoare, presiunea şi temperatura suprafeţei.

    Coeficient de fricţiune max. conform certificatului de încercare 852.0653-7 : γ = 0,009


    Accesorii: vaselină de silicon Leschuplast GLT tip BSL-SF


    Specificaţii: suporţii armaţi cu oţel pentru alunecare sporită în apă Tip BSL pentru presiuni caracteristice de până la 22,5 N/mm2, având dim.:… x … x … mm furnizate şi inserate pe o suprafaţa suport neteda, nivelata si orizontala. Suprafaţa trebuie sa fie curata si degresata.


    Lescuplast GLT tip BSL.


    MATERIALPRUFUNGSAMT NORDRHEIN-WESTFALEN   


     


    CERTIFICAT DE CONFORMITATE – CE


     


    0432 – CPD – 223286/3


     


    În conformitate cu Directiva 89/106/CEE a Consiliului Comunităţilor Europene din 21 decembrie 1988 de apropiere a actelor cu putere de lege și a actelor administrative ale statelor membre referitoare la produsele pentru construcţii (Directiva Produselor pentru Construcţii – CPD), astfel cum a fost modificată prin Directiva 93/68/CEE Consiliului Comunităţilor Europene din 22 iunie 1993, se certifică faptul următorul produs pentru construcţie:


     


    Suporţi din elastomer tip A, tip B, tip C şi tip F fără suprafeţe de glisare sau elemente de glisare fabricate din CR (cauciuc cu cloropren); compus LPGLT 009C, şi din NR (cauciuc natural), compuşi LPGLT 009N şi LPGLT  115N, garantat pentru -40 oC, pentru clădiri înalte şi lucrări de inginerie civilă cu cerinţe critice asupra suporţilor singulari


     


    Plasat pe piaţă de


    Leschuplast GLT GmbH & Co. KG


    Refrather Weg 42 – 44


    51469 Bergisch Gladbach


    Germania


     


    Şi produs în fabrica


    „Leinefelde”


    Este supus



    • de fabricant la un control de producţie în fabrică şi

    • la testări ulterioare a mostrelor luate în fabrică în conformitate cu plan de testare prescris


    iar instituţia autorizată – MPA NRW – a efectuat



    • testarea iniţială tip a caracteristicilor relevante ale produsului,

    • inspecţia iniţială a fabricii şi a controlului de producţie în fabrică şi

    • execută supravegherea continuă, evaluarea şi aprobarea controlului de producţie în fabrică.


     


    Acest certificat atestă faptul că toate prevederile cu privire la atestarea conformităţii şi a performanţelor descrise în Anexa ZA a standardului


    EN 1337-3


    au fost aplicate iar produsul îndeplineşte toate cerinţele prescrise.


     


    Acest certificat a fost emis pe 05.03.2007 şi este valabil atâta timp cât condiţiile relevante descrise în specificaţiile tehnice armonizate sau condiţiile de fabricare în fabrică sau controale de producţie în fabrică nu se modifică semnificativ.


     


    Dortmund, 17 iulie 2012                                          Parafa Instituţiei


    Dr. Krasch


    Director Instituţie de Certificare


    Semnătura indescifrabilă


    Acest certificat este emis în limba germană. În caz că este tradus varianta în germană va avea întâietate.


    suporţii elastomerici armaţi conform EN 1337-3 sunt semnaţi cu un număr individual şi marca CE împreună cu producătorul, numărul certificatului şi reglementările tehnice relevante.


    calitate <span style=suporti elastomerici” width=”268″ height=”160″ />



    Suporţi elastomerici armaţi cu oţel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu