sâmbătă, 31 octombrie 2015

Aparate reazem poduri

Aparate reazem poduri : Instrucţiuni de instalare pentru suporţii de poduri


 


Suporţii de poduri sunt elemente integrale ale unei structuri şi sunt expuşi în permanenţă la sarcini mari. Trebuie să-şi îndeplinească funcţia fiabil şi pentru o perioadă lungă de timp. Sunt importanţi pentru stabilitatea întregii structuri şi după instalare accesul la aceştia este în general dificil. Reparaţiile sau renovările sunt în mod normal greu de realizat şi cu eforturi mari.


 


Din aceste motive En 1337 stabileşte standarde înalte cu privire la calitatea materialului şi fabricarea suporţilor pentru poduri. Ca fabricant de aceste produse, implementăm aceste cerinţe zilnic în munca noastră. Suporţii pentru poduri care pleacă de la noi din fabrică sunt produse de calitate „fabricate în Germania”, create pentru perioade lungi de funcţionare în condiţiile planificate.


 


 


Ca fabricant, influenţa noastră asupra calităţii produselor se încheie la ieşirea din fabrică. Aplicarea reală se poate face în condiţii climaterice diferite în comparaţie cu locaţia noastră şi semnificativ după data de expediere.


 


Pentru a ne asigura că produsele noastre sunt în stare bună când sunt instalate, rezumăm în acest capitol cele mai importante puncte care trebuie avute în vedere. Ne referim în mod explicit la EN 1337 partea 10 (Inspecţie şi întreţinere) şi 11 (transport, depozitare şi instalare) care oferă informaţii detaliate despre acest subiect şi care trebuie respectate.


Aparate reazem poduri


 


Transport şi ambalare:


Suporţii de poduri sunt pregătiţi corespunzător pentru livrare înainte de a părăsi fabrica. În general, livrăm suporţii pe paleţi, asiguraţi cu bandă de prindere. Bolţurile auxiliare de conexiune sunt marcate cu roşu. Unii suporţi cu dispozitive de alunecare au o protecţie temporară pentru componentele de alunecare.  Suprafeţele protejate contra coroziunii nu trebuie să se izbească între ele pentru a evita avarierea stratului protector. Acest lucru se face la prima livrare de către noi şi trebuie avut în vedere pentru celelalte livrări ulterioare către client.


 


Încărcăturile trebuie corect asigurate. Este foarte important ca protecţia contra coroziunii şi dispozitivele de indicare, acolo unde este cazul, să nu fie avariate de benzile de prindere sau alte echipamente de asigurare a încărcăturii. De asemenea bolţurile auxiliare de conexiune ale suportului nu trebuie tensionate de benzile de prindere.


 


Recepţia şi depozitarea temporară a suporţilor


 


După ce suporţii se primesc la sit, livrarea trebuie verificată pentru a fi completă şi pentru eventualele avarii. Articolele lipsă trebuie raportate imediat. Acelaşi lucru trebuie făcut pentru orice avariere evidentă care este mai mult decât avarierea minoră a stratului de protecţie contra coroziunii care apare în timpul transportului.


 


Dacă suporţii nu sunt instalaţi imediat după livrare, aceştia trebuie depozitaţi pe teren drept. Zona de depozitare trebuie să fie uscată şi bine aerisită. Suporţii de poduri trebuie protejaţi contra murdăriei. Acoperirea suporţilor cu prelate impermeabile sau folii ar întreţine corodarea şi este inadecvată.


 


 


Măsuri de pre-instalare:


 


Pentru instalarea corectă următoarea documentaţie este necesară:


 


  • Schiţă detaliată a suportului

Conţine designul detaliat al fiecărui suport în parte precum şi schiţa acestuia. Schiţa detaliată a suportului este pregătită de fabricant.


 


  • Schiţă de instalare a suportului

Conţine toate datele relevante pentru instalare şi este asigurată de inginerul structural.


 


În afară de uneltele uzuale şi echipamentul de ridicare folosite pe şantier, este necesară o nivelă cu bulă de aer sau o nivel în trei puncte cu o toleranţă de 0,5 mm / m. De exemplu sunt bune modelele Stabila 81 S respectiv nivela cu bulă pe 2 axe, sistem MPA Stuttgart.


 


Din cauză că avarierea stratului de protecţie contra coroziunii în timpul instalării nu este total exclusă, pe şantier trebuie să se găsească de asemenea şi uneltele şi materiale de protecţie relevante. Materialul de protecţie poate fi obţinut de la GUMBA.


 


Instalare


 


Informaţii generale


 


Recomandăm ca instalarea să fie supravegheată de un specialist certificat pentru suporţi pentru a asigura desfăşurarea ei corectă. Un astfel de specialist este disponibil la cerere de la GUMBA: (vezi de asemenea şi ZTV-ING partea 8 şi EN 1337 partea 11).


 


Fixarea corectă a bolţurilor auxiliare de conexiune trebuie verificată înainte de a muta suportul. Ambalajul trebuie îndepărtat de pe dispozitivele de indicare şi alunecare.


 


Suportul trebuie reglat conform înscrisurilor de pe plăcuţa de sus. Axele sunt definite în felul următor:


 


X: direcţie longitudinală a podului


Y: direcţie transversală a podului


 


Mai mult, inscripţia conţine informaţii despre poziţia actuală de instalare şi suporţii adiacenţi. Poziţionarea poate fi efectuată şi verificată în conformitate cu schiţa suportului. Instalarea suportului trebuie să fie în conformitate cu toate punctele de pe schiţa de instalare a suportului, care prezintă nivele, înclinaţii, poziţie laterală şi longitudinală. Pentru a stabili înclinaţia suportului de pod, acesta este echipat cu puncte de măsurare, respectiv planuri de măsurare. Înclinaţia trebuie verificată cu nivele specializate în acest sens. Deviaţia maximă permisă de la ţintă este de 0,5%. (0,3% pentru suporţi de deformare de alunecare).


 


 


În timpul instalării suporţilor de deformare următoarele puncte trebuie avute în vedere pentru elastomer:


 


  • nu aplicaţi vopsea sau alte straturi de protecţie

  • nu expuneţi la flacără deschisă

  • nu expuneţi la acizi sau alţi agenţi agresivi

  • nu expuneţi la temperaturi de peste 50 OC (termen scurt max. 70 OC)

  • suportul nu trebuie să fie sudat

  • preveniţi avarierea suprafeţei

  • curăţaţi suportul după instalare

 


Formularele conform „Richtzeichung Lag 12” pot fi utilizate ca şi documentaţie pentru instalarea suportului.


 


 


Situaţii de instalare aparate reazem poduri


Procedura de instalare poate varia în funcţie de materialul suprastructurii şi substructurii.


 


  1. beton in-situ

Suportul se poziţionează conform schiţei pe şuruburile de reglare (pot fi comandate de la GUMBA) sau mijloace adecvate diferite pe baza suportului. Bolţurile de fixare (şuruburi de forfecare) trebuie să fie la locurile lor. Înclinaţia poate fi reglată cu ajutorul planului de măsurare de pe placa inferioară a suportului şi o nivelă cu bulă pe 2 axe. La suporturile cu puncte de măsurare, poate fi folosită o nivelă cu bulă ca cele descrise la pagina 6.


 


instalare aparate reazem


 


 


Între placa de ancorare inferioară şi bază trebuie pus un strat de mortar de min. 20 mm şi maxim. 50 mm. Folosiţi doar mortar cu contracţie mică, adecvat pentru suporţi. Mortarul trebuie să fie în conformitate cu recomandările fabricantului. Stratul de nivelare poate fi făcut prin burare su picurare. Este important să nu rămână goluri şi suportul este susţinut permanent de stratul de nivelare pe toată zona. (vezi poza 2).


instalare suporti neopren


 


 


Conectarea la suprastructură se face ca o construcţie tradiţională de beton in-situ. (vezi poza 3).


instalare suporti neopren pentru poduri


 


După ce mortarul se întăreşte – dar înainte de încărcarea suportului – bolţurile auxiliare de conexiune (marcate cu roşu) trebuie tăiate. (vezi poza 4).


instalare aparate reazem pentru poduri


 


  1. suprastructura de beton prefabricat

 


În general placa de ancorare superioară este turnată în suprastructură la fabrica de beton prefabricat.


 


Suportul rămas va fi conectat cu şuruburile furnizate pe şantier. (vezi poza 5).


 


instalare suport elastomeric pod


Etapele ulterioare ale procesului de instalare sunt descrise în secţiunea a).


 


Notă: Suprastructură prefabricată inclusiv suportul suspendat trebuie plasate pe un suport temporar (de ex. prese hidraulice cu inel de fixare).


 


  1. structură de oţel aparate reazem poduri 

 


Placa suportului este prinsă cu şuruburi de suprastructură. (vezi poza 6). Bolţurile specificate în schiţă trebuie utilizate şi dacă este cazul cuplul de forţă intenţionat trebuie aplicat cu o cheie de torsiune. Şuruburile de cuplaj nu fac parte din piese de livrare ale suportului.


 


instalare aparat reazem pod


Notă: suprafeţele de conectare care nu sunt perfect plane (structură de oţel – placă suport) trebuie nivelate. Deviaţia maximă a suprafeţei plane nu trebuie să depăşească 0,0003 x DLP (dimensiunea diagonală a plăcii suportului). Sau 0,2 mm (valoarea ce mai mare va fi aplicată). De obicei se foloseşte un material de compensare, de ex. Multi-metal diamant. Metoda corespunzătoare trebuie stabilită pentru fiecare caz în parte.


 


Dacă în cazuri speciale este necesară sudarea, acest lucru trebuie să se facă doar de personal calificat. Piesele sensibile la căldură cum ar fi suporţii elastomerici, materialele de alunecare şi piesele de plastic trebuie protejate (chiar şi de stropii d sudură). Expunerea la temperaturi peste 70 oC va caiza avarierea permanentă şi suportul se va defecta.


 


  1. suport elastomeric protejat contra alunecării.

 


Suporţii elastomerici care sunt instalaţi fără ancorare sunt protejaţi contra alunecării fie cu dibluri (tip C(2)) sau prin suprafaţa de oţel profilat (tip C(5)). Îndepărtarea ulterioară a suportului este imposibilă, mai ales în cazul celor de tip C (2).


 


Suporţii de tip C (2) sunt folosiţi în general cu structuri de limitare. Suporţii de tip C (5), cu protecţie contra alunecării cu suprafaţă profilată pot fi plasaţi doar pe pat de mortar. (vezi poza 7)


 


instalare neopren poduri
Lucrări de finisare aparate reazem poduri


După instalare, eventualele urme de mortar sau beton trebuie curăţate cu detergent corespunzător. În cazul suporţilor elastomerici trebuie folosite metode corespunzătoare care nu atacă elastomerul.


 


Daunele minore la suprafaţa de protecţie contra coroziunii pot fi acoperite cu vopsea protectoare.


 


Contactul elementelor de direcţionare, adică limitoarele şi deplasarea simultană pot cauza abraziunea minoră a sistemului de protecţie. Abraziunea este limitată în mod normal de stratul superior şi nu este considerată defect.


 


 


Mentenanţă şi inspecţie aparate reazem poduri


Pentru tipurile de suporţi pentru poduri fabricate de noi, nu este necesar un regim de mentenanţă regulat.


 


Suporţii trebuie verificaţi în timpul inspecţiei podului. Printre proprietăţile care trebuie verificate, enumerăm:


 


  • Poziţia suportului elastomeric

  • Mărimea suprafeţei de contact dintre suportul elastomeric şi suprafeţele înconjurătoare

  • Suprafaţa suportului elastomeric (crăpături, deflecţia)

  • Deplasarea orizontală în toleranţele permise

  • Rotaţia în toleranţele permise

  • Condiţia suprafeţelor de alunecare

  • Condiţia protecţiei contra coroziunii

 


Evaluarea profesională a condiţiei suportului de pod necesită un înalt nivel de cunoştinţe şi experienţă şi poate fi făcută doare de o persoană calificată.  Recomandăm să consultaţi fabricantul suportului, dacă apar deviaţii.


 


Exemple de instalare aparate reazem poduri


 


exemple instalare aparate reazem poduri, , , , , , , ,, , , , ,, , , , , , , , , , , aparate reazem poduri , aparate reazem poduri, aparate reazem poduri, aparate reazem poduri , aparate reazem poduri , aparate reazem poduri , aparate reazem poduri , aparate reazem poduri , aparate reazem poduri, aparate reazem poduri , aparate reazem poduri aparate reazem poduri , aparate reazem poduri, aparate reazem poduriaparate reazem poduriaparate reazem poduri ,aparate reazem poduri aparate reazem poduri , aparate reazem poduri



Aparate reazem poduri

Inaltatori liniari drepti tip AL30/1


Inaltatorii liniari drepti tip AL30/1 sunt recomandati pentru sustinerea armaturii orizontale.


Inaltime: 30 mm


Lungime: 2,00 ml


 


20150527_160351                     20150527_160311



Inaltatori liniari drepti tip AL30/1

Studiu de caz : acoperire rost de pardoseala

PROBLEMA :

Se cere rezolvarea rostului din pardoseala.
REZOLVARE:

Pentru acoperirea rostului trebuie tinut seama de urmatoarele date:

– Dimensiunea rostului este de 100mm

– Traficul va fi pietonal

– Miscarea este de 50mm.

Pentru dimensiunea data si incarcarea care trebuie preluata sunt mai multe profiluri care ar putea fi utilizate, dar din cauza miscarii care trebuie preluata, urmatoarele doua profiluri indeplinesc toate cele trei criterii: Deflex®446/cxl-170 si profilul seismic Deflex®840-110. Din cauza ca inaltimea profilurilor este diferita si metoda de instalare va fi diferita avand in vedere ca sapa care se va turna va fi de 100mm.

––––––––––––––––––-
PROBLEMA :

Se cere rezolvarea rostului din pardoseala.
REZOLVARE:

Pentru acoperirea rostului trebuie tinut seama de urmatoarele date:

– Dimensiunea rostului este de 100mm

– Traficul va fi auto usor

– Miscarea este de 20mm.


Profilul care indeplineste toate cele trei caracteristici este Deflex®446c-100. Acesta se poate monta foarte usor indiferent de inaltimea sapei de finisare pentru ca are inaltimi de montaj diferite, intre 20 si 100mm.






Studiu de caz : acoperire rost de pardoseala

Profile etansare rost externe pentru rosturi de dilatatie

 Profile etansare rost pentru  etansare externe pentru rosturi de dilatatie


profile etansare rost


 


Aplicatii profile etansare rost hidroizolatii externe mobile: 


Profile etansare  externe pentru rosturi de dilatatie  se folosesc pentru imbinari mobile in constructii de beton, de exmplu: sub placa fundatiei.
Caracteristici ale acestor profile etansare externe pentru rosturi de dilatatie : 
 Profile etansare externe pentru rosturi de dilatatie absorb miscarea datorita canalului extern central.



 


Tipuri de hidroizolatii externe mobile:


































































































































 Material: Besaflex
 Tipul acestor Profile etansare
 Latimea(mm)Profile etansare
 Numar ancore Profile etansare  
 Inaltimea(mm)Profile etansare
AD 200200420
AD 250240425
AD 250/35240435
AD 320320625
AD 320/35320635
AD 500500820
AD 500/35500835
 Material: Nitriflex
 Tipul Profile etansare
 Latimea(mm) Profile etansare
 Numar ancore Profile etansare 
 Inaltimea(mm) Profile etansare  
DA 240/20240420
DA 240/25240425
DA 240/35240435
DA 320/20320620
DA 320/25320625
DA 320/35320635
DA 500/20500820
DA 500/35500835
 Material: Elastoflex
 Tipul Profile etansare 
 Latimea(mm) Profile etansare  
 Numar ancore Profile etansare    
AM 2002004
AM 2502504
AM 250-22504
AM 3503506
AM 350-23506
AM 5005008
 Material: PE
 Tipul Profile etansare 
 Latimea(mm) Profile etansare 
 Numar ancore Profile etansare
ADP 2402404
ADP 3203206
 Material: TPE
 Tipul Profile etansare
 Latimea(mm) Profile etansare 
 Numar ancore Profile etansare
AD TPE 2402404
AD TPE 3203206
AD TPE 5005008
 Material: confom British Standard
 Tipul Profile etansare 
 Latimea(mm) Profile etansare
 Numar ancore Profile etansare
EE 1501502
EE 2002004
EE 2502504

 



Profile etansare rost externe pentru rosturi de dilatatie

BESAPLAST® –Clamped Construction

 


BESAPLAST® –Clamped Construction 


OBIECTIV HALA PRODUCTIE


 


SITUATIE


Hidroizolare rost 4,5cm


 


Proiect HIDROPLASTO®


 


REZOLVARE


 


Sistemul propus este format din profil hidroizolant BESAPLAST® FM350K- elastoflex.


Constructia profilului hidroizolant face ca montarea acestuia sa fie foarte simpla.


Montarea acestuia consta in:


Fixarea mecanica pe constructia existent cu ajutorul urmatoarelor elemente:


– Banda de cauciuc striat de 80x3mm


– Profilul hidroizolant FM350K


– Eclise din otel inoxidabil 80x10mm


– Ancore cu reactie chimica cu tija de Ø12×120


Montarea incepe prin trasarea locului unde va fi montat, urmat de executia gaurilor pentru ancore. Distanta dintre gauri va fi de 8-10cm (10-12 ancore/ml).Dupa fixarea ancorelor se monteaza banda de cauciuc striat, profilul hidroizolant si eclisele din otel.( eclisele sunt gaurite in corespondenta cu gaurile pentru ancore.


Se face strangerea piulitelor la un cuplu de max 40Nm. Sclisele preseaza pe profilul hidroizolant si pe banda de cauciuc striata care se comporta ca o garnitura suplimentara.


Partea libera a profilului va fi montata la turnarea betonului.


Desen anexat.



BESAPLAST® –Clamped Construction

Maner dublu de sustinere - POGR - 14

m_009_pogr_14



Aplicatii:

Maner dublu de sustinere in pereche cu profil U cu toarta rontunda conform imagine cu executie dura cu 4 capse mici in intaritura sistemului de inchidere, precum si 2 in toarta.

La toata marginea exterioara a manerului dublu de sustinere – POGR – 14 este inclusa o fasie de captusire, prin care manerul la strangerea celor doua jumatati se inchide, astfel incat continutul sacosei este protejat de umezeala si murdarire.

Aceasta toarta rotunda poate fi purtata pe brat si se potriveste la sacosele mari.


Caracteristici:

Latime arcada: 18 mm

Lungime arcada: 350 mm

Material: LDPE – HDPE

Prelucrare: automata

Ambalare: depozitate in cutii din carton ondulat

Culoare: natur, negru, alb si culoare la cerere


Maner dublu de sustinere - POGR - 14

Despre Hidroplasto

Fondată în Romania in anul 2005, Hidroplasto s-a dezvoltat într-o companie nationala de succes, cu o poziție de lider în dezvoltarea și producția de sisteme și produse pentru  etansare, dilatatie , suporti , neopren , ferestre si usi din pvc , consolidare și protejare în sectorul construcțiilor și industria chimica prin divizia de Productie a Macinaturii din Pvc elastic si moale.

Succesul viitor al Hidroplasto  nu depinde numai pe urmărirea strategiei corecte, dar este la fel de mult bazată pe încrederea și devotamentul tuturor angajaților. Dezvoltarea Hidroplasto într-un lider la nivel national se bazează pe filozofia antreprenorială a companiei și pe spiritul Hdroplasto.

Spiritul Hidroplasto  este sinonim cu un set puternic de valori și principii care constituie ADN-ul companiei.


Dorim cu fiecare pas mai mult.
Lucrurile care le am facut bine azi, vrem sa le facem mai bine maine.
Hidroplasto trebuie sa fie mereu sinonimul perfectiunii si puterii invovatiei.



Despre Hidroplasto

Suporti Glisanti Elastomerici

Suport glisant elastomeric


Suport glisant elastomeric1


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Sprijinirea traverselor, grinzilor, fermelor, etc. cu distante mari de deplasare si sarcini de suprafata mici


Suporti elastomerici glisanti ne-armati tip NEG cu AbP (General Construction Supervision Certificate) pentru toti suportii cu deplasari mari la comprimari de pana la 5 N/mm2. Coeficient redus de frecare si stabilitate functionala maxima asigurate datorita potrivirii dispozitivului glisant de inalta calitate. Suportii elastomerici glisanti ne-armati absorb deplasarile orizontale prin intermediul placii de glisare de pe suportul lagarului. In acelasi timp, asigura o distributie controlata a sarcinii si compenseaza torsiunii sistematice in suporti, precum si inegalitati si deviatii de la paralelismul suprafetelor.


 


Suporti elastomerici glisanti2


 


 


 


 


 


 


 


Exemplu de instalare:


Exemplu instalare suporti glisanti


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Detalii pentru comanda


Detalii pentru comanda


bE x lE x d/ b x l / t


bE – latimea miezeului din elastomer, mm

lE – lungimea miezului din elastomer , mm

d – grosimea miezului din elastomer , mm

b – latimea ansamblului, mm

l – lungimea ansamblului , mm

t – grosimea ansamblului, mm


 


 


 


 


 


Result of slip friction test with non-reinforced elastomer block
























































































































































































































Spacer dimensions


Spacer

thickness

t [mm]


Elastomer block

thickness

d [mm]

Allowable load
F [kN]


Allowable turn angle



Allowable mean

tension

[N/mm²]

Elastomer block
bE x lE [mm]

Slip panel
b x l [mm]


Shorter side
b [‰]


Longer side
l [‰]

100 x 100140 x 140955010105
14103020203
100 x 150140 x 19095751075
14105420133,6
150 x 200190 x 24095150755
141015013105
200 x 200240 x 24095200555
141020010105
191517015154,3
200 x 250240 x 29095250545
14102501085
191522215124,4
200 x 300240 x 34095300535
14103001075
191528815104,8
250 x 300290 x 34095375435
1410375875
191537012104,9
200 x 400240 x 44095400535
14104001055
19154001585
242032020104
250 x 400290 x 44095500435
1410500855
19155001285
242046216104,6
300 x 400340 x 44095600335
1410600755
19156001085
242060013105
Horizontal shift ± 20 mm.
Friction coefficient 0,01 to 0,05 at 23 °C.

 


Band spacers with elastomer core, type TDG 27 SZ


 


TDG 27 SZ


Product description


The type TDG 27 SZ linear spacers are band slip spacers, composed of an EPDM-based vulcanised rubber core and filler foam. The spacer also has a double-layer HDPE-based slip film with a layer of Renolit Fol 2 lubricant, and in addition the entire composition is laminated to ensure protection during transport and installation.

They are foreseen for bearing of flat roofs, ceilings, beams and joists. These spacers allow free movement of slabs and beams of up to ± 20 mm, for tension force values up to 2 N/mm2. They prevent the emergence of rifts caused by horizontal shifts, they protect the edges of the support surface from excess load, and they counteract the emergence of rifts caused by walls slanting.


 


Suport Glisant TDG 27 SZ


hese spacers are used for supporting monolithic reinforced concrete components and precast parts.

By placing the linear spacer with an elastomer core in the centre of the support area, i. e. the wall (core axis must ideally match the wall axis), the load from the supported component, i. e. the ceiling, is transferred just to the support component axis.


The type TDG 27 SZ non-reinforced elastomer slip spacers are manufactured as rectangular plates.


 


Dimensions:detalii pentru comanda1


  • thickness t: 7 mm, 12 mm

  • thickness d: 5 mm, 10 mm

  • side dimensions:


  • minimum width b: 115÷500mm


  • elastomer core width bE: 25÷100mm

Designation:

t – spacer thickness, mm

d – elastomer core thickness, mm

b – spacer width, mm

bE – elastomer core width, mm

l – spacer length, mm


The TDG 27 SZ type spacers can be manufactured in any selected dimensions. The standard spacer length is one running metre.


 


Technical and assembly hints


Elastomer spacers must be placed on support components close to the reinforcement bars of the support component. Spacers should be installed with the elastomer core downwards.


 


Instructiuni de instalare TDZ


Fire resistance characteristics


The non-reinforced linear elastomer spacers hold fire examination certificate no. LPP01-1256/12/200NP conducted by the Fire Research Department of the Polish Building Research Institute. According to the test report, the line spacers conform to the requirements for fire resistance class REI 120. When choosing spacers, one needs to consider the scope of spacer damage/degradation according to the table included in the Technical Approval, available at the website www.betomax.pl in the Downloads section.


Technical approvals, test reports


Technical Approval

Fire test report

Strength test report


Order details


d x bE / b


 


detalii pentru comanda 3




































Elastomer core thickness

d [mm]



Elastomer core width
bE [mm]
Spacer

thickness

b [mm]

Spacer

thickness

t [mm]



Turn angle

[‰]



Mean tension value

[N/mm²]



Allowable load

F [kN/m
]

525115740375
150
175
200
240
300
365
550115720315
150
175
200
240
300
365










































































Elastomer core thickness

d [mm]



Elastomer core width
bE [mm]

Spacer

thickness

b [mm]

Spacer

thickness

t [mm]


Turn angle

[‰]



Mean tension value

[N/mm²]



Allowable load

F [kN/m
]

5751157133225
150
175
200
240
300
365
51001507103300
175
200
240
300
365
105011512403150
150
175
200
240
300
365
107511512273225
150
175
200
240
300
365
1010015012203300
175
200
240
300
365
Horizontal shift ± 20 mm.
Friction coefficient 0,05 at 23 °C.
Standard spacer length is one running metre.

d – elastomer core thickness , mm

bE – elastomer core width, mm

b – spacer width, mm



Suporti Glisanti Elastomerici

Jonctiuni profile hidroizolante

Profilele hidroizolante pentru rosturi de lucru si de dilatatie pot fi construite in orice fel de configuratie L, U, T, X, Y- jonctiune


La benzile din elastomeri se vulcanizează toate îmbinările. Pentru racordurile în unghi ce se realizază pe şantier sunt disponibile matriţe şi dispozitive.


La benzile din PVC sau polimer mixt se sudează toate îmbinările. Sudura se realizează şi cu aparate simple la faţa locului. Pentru îmbinările în unghi se recomandă folosirea pistolului de sudură.


Scule si dispozitive folosite pe santier pentru obtinerea imbinarilor dorite.


 



Jonctiuni profile hidroizolante

Proiecte Noi

Compania Hidroplasto anunta cresterea comenzilor cu peste 70% la produsele destinate constructiilor hidrotehnice. Principalele profile comandate sunt :


 


Benzi etansare pentru rosturi de turnare si dilatatie


Cauciuc expandabil (cordon expandabil)


Profile etansare tip Kab cu banda hidrofilica incastrata .


 


Mai multe detalii despre aceste produse gasiti accesand:


 


https://www.hidroplasto.ro/category/profile-etansare


 


 


Lucrările impermeabile din beton, aşa-numitele „cuve”, au câştigat în importanţă în ultima vreme. Ele se regăsesc în construcţiile inginereşti cât şi la construcţiile tunelurilor.


La piesele impermeabile din beton, betonul preia, pe lângă funcţia de rezistenţă şi cea de etanşare. Faţă de etanşarea de suprafaţă, „cuvele” prezinta o serie de avantaje. Construcţia este, de regulă, simplă şi divizată clar.


Elementele de constructie care protejeaza suprafata exterioara nu sunt necesare.


Punctele slabe ale unor astfel de construcţii le reprezintă însă rosturile. Crearea şi etanşarea lor necesită o deosebită atenţie din partea proiectantului şi a executantului.


Crearea si pozitionarea rosturilor se va determina de catre proiectant impreuna cu beneficiarul si executantul. Dimensiunile rosturilor depind de o serie de factori, precum:


–              tipul solului;


–              miscarea prezumata a elementelor de constructie;


–              derularea constructiei si a operatiei de betonare;


–              armatura;


–              deformarea termica a betonului.


Rosturile sunt, conform functiei lor de mai multe feluri: de dilatare, de lucru si de rupere.


Rosturile de dilatare sau de deplasare sunt rosturile cu un spatiu intermediar si cu o latime anume pe intreaga grosime a elementelor de constructie, care permit deplasarea elementelor de constructie ca urmare a modificarilor de temperatura.


 


Rosturile de lucru sunt rosturi care, din motive ale cursului operatiunilor sau a masurilor constructive sunt create in plan. Ele despart elementele de constructie mai lungi in sectiuni  de betonare unice. Spre deosebire de rosturile de dilatare la care armatura se intrerupe, rosturile de lucru sunt traversate de armatura.


 


Latimea rosturilor este data de cea mai mare deplasare asteptata, fiind de regula de 20 mm.


Rosturile de lucru se vor planifica si se vor plasa in zonele elementelor de constructie cele mai putin solicitate. Pe langa aceste necesitati constructive, betonul trebuie compactat complet, iar suprafata acestuia in zona rosturilor de lucru sa fie curatata de laptele de ciment. Capetele libere ale unui sistem de etansare trebuie sa se afle la cel putin 30 cm, preferabil 50 cm deasupra nivelului masurat al apei freatice (fig. 2.5).


Fig. 2.5


Înălţimea minimă a sistemului de etanşare deasupra calculaţiei nivelului apei.


 


 


La elementele de constructie de grosime mai mare sau egala cu 300 mm, rosturile de lucru intre radier si perete se executa in principiu fara etansare suplimentara. Aceasta presupune o pregatire atenta a rosturilor. Suprafata pe care se va turna beton trebuie sa fie corespunzatoare si sa nu prezinte o structura similara celei a betonului spalat (fig. 2.6).


Fig. 2.6


Rosturi de lucru curăţate profesional de laptele de ciment


 


Laptele de ciment ce se vede in figura 2.7 se va indeparta.


 


Fig. 2.7


Suprafaţa rosturilor de lucru acoperita cu lapte de ciment


 


 


 


 


2.4. ETANSAREA ROSTURILOR


 


2.4.1 ETANSAREA ROSTURILOR DE DILATARE


Pentru etansarea rosturilor de dilatare sunt necesare elemente de etansare care, prin geometria si compozitia lor sunt capabile sa preia fara pierderi deformarile. De regula, se folosesc benzi de rosturi de dilatare interioare si exterioare din elastomer sau termoplast. In cazuri speciale se monteaza benzi de inchidere a rosturilor, montaje cu clema sau etansari prin adeziune. Figura 2.9 reda o scurta prezentare.


Fig. 2.9


Sisteme de etanşare a rosturilor de deplasare


  1. bandă de rosturi de dilatare interioară

  2. bandă de rosturi de dilatare exterioară

  3. bandă de închidere a rosturilor

  4. construcţie tip clemă

 


 


 


2.4.2 ETANSAREA ROSTURILOR DE LUCRU


 


Pentru etansarea rosturilor de lucru sunt disponibile diverse sisteme. Pe langa benzile de rosturi de lucru din elastomer sau termoplast exista table neizolante precum si alte produse: benzi de rosturi de lucru combi, sisteme de tuburi de injectie, table de rost izolate, captuseli absorbante, etansari prin adeziune. O scurta prezentare a diferitelor sisteme de etansare pentru rosturile de lucru, crearea acestora si executia armaturilor se regaseste in tabelul 2.6


 


Tabel 2.6:


 


Lipirea capetelor se face folosind uneltele de mai jos:


 



Proiecte Noi

Pasajul Calea Daciei Campina - proiect unicat in Romania - o noua provocare pentru Hidroplasto

Hidroplasto a inceput sambata, 24 martie, lucrarile de furnizare si instalare a dispozitivelor de tratare a rosturilor de dilatatie tip Gumba – BJ 50 la pasajul suprateran de pe Bulevardul Calea Daciei – o structura extrem de complicata, dar in acelasi timp supla si foarte moderna, care pune in valoare si cadrul natural deosebit in care este amplasat acest pasaj suprateran. Avand in vedere caile de acces si pantele acestora, se spune, fara nici o exagerare chiar, ca este o lucrare unica in lume.


Dispozitivele tip BJ 50 sunt alcatuite din neopren armat la interior cu otel de inalta calitate si prezinta drept caracteristica de baza protectia din aluminiu la calea de rulare, ce garanteaza rezistenta in timp a dispozitivului , pentru cel putin 10 ani conform Agrementului tehnic detinut de compania Hidroplasto. Calitatea germana a acestor dispozitive, dar si a materialelor speciale folosite la sistemul de fixare este cea care ne-a recomandat si in  realizarea acestui proiect.




Pasajul va lega bulevardul amintit de Drumul National 1, fluidizand traficul inspre si dinspre municipiul campinean. Acest proiect este una dintre cele mai importante investitii cu fonduri europene accesat de Campina, in valoare de peste 6 milioane de euro.


Compania Hidroplasto dovedeste astfel, inca o data ca sustine dezvolatrea si modernizarea infrastructurii din Romania, participand la o lucrare moderna si foarte utila pentru descongestionarea traficului la intrarea in Campina si iesirea din municipiu in DN1. Este o lucrare de care vor beneficia nu numai locuitorii Campinei, ci si cei din localitatile vecine, precum si turistii care ne tranziteaza zona.


 



Pasajul Calea Daciei Campina - proiect unicat in Romania - o noua provocare pentru Hidroplasto

Solutie tehnica Hidroplasto

HIDROIZOLARE ROST PARDOSEALA


 


 


Deoarece hidroizolatia veche s-a stricat si apa se infiltreaza in interiorul cladirii se cere refacerea hidroizolatiei rostului de dilatatie. Solutia oferita consta in eliminarea stratului de sapa si polistiren pe o distanta de cel putin 250mm in jurul rostului. In zona rostului se va renunta la stratul de polistiren si se va turnat un beton armat.


 

De armaturile care se pozitioneaza in locasul creat se va fixa profilul hidroizolant Besaplast® D200, la jumatatea grosimii noului strat de beton sau daca este posibil putin mai jos pentru a micsora zona de infiltrare a apei. La partea superioara, pentru a permite traficul, se va folosi profilul Deflex® 446/b-030 cu h=15mm, care se fixeaza cu ancore chimice . In cazul in care presiunea apei este destul de mare existand pericolul ca ea sa se infiltreze prin rostul de turnare, orizontal si apoi vertical, se vor folosi doua profile Besaplast® Quellband 5×20 care se fixeaza de betonul existent cu clame din tabla . In momentul in care apa s-ar infiltra si ar ajunge la profil acesta expandeaza si sigileaza rostul.



Solutie tehnica Hidroplasto

Poduri DJ 204 Marasesti - Oituz

20150212_103005                         20150212_103032


 


 


 


 


 


20150212_103547                                  20150212_103032


 


 


 


 


 


 



Poduri DJ 204 Marasesti - Oituz

Maner dublu de sustinere - R - 21



m_066_r_21



Aplicatii:

Maner dublu de sustinere in pereche cu profil U cu toarta mare rotunda cu executie dura.

Toarta rotunda a manerului dublu de sustinere – R – 21 este prinsa cu 6 capse de legatura in intaritura pentru sistemul de inchidere si 3 in toarta.

Acesta toarta rotunda este adecvata pentru incheietura mainii si pentru sacosele mai mari.


Caracteristici:

Latime arcada: 18 mm

Lungime arcada: 275, 350 mm

Material: LDPE – HDPE

Prelucrare: automata

Ambalare: depozitate in cutii din carton ondulat

Culoare: natur, negru, alb si culoare la cerere



Maner dublu de sustinere - R - 21

Reabilitare hotel - Bucuresti

 


OBIECTIV REABILITARE HOTEL- Bucuresti


 


SITUATIE


Cladirea existenta este cu 5 nivele, cladirea noua este cu 4 nivele.


Rostul dintre cele 2 cladiri este de 10 cm.


Se cere impermeabilizarea rostului.


 


Proiect HIDROPLASTO®


REZOLVARE


 


Acoperirea rostului de 10 cm dintre cele 2 cladiri si impermeabilizarea acestuia se face cu un profil DEFLEX® WOD550, una din aripi fiind la 90° fata de cealalta. (desen anexat).


Proiectul in care se prezinta configuratia profilului DEFLEX® WOD550 a fost intocmit dupa detaliu care prezinta configuratia rostului pe intreaga lungime a acestuia. (L-jonctiune)


Profilul WOD550 L-jonctiune necesar pentru acoperirea rostului se fabrica in Germania la firma DEFLEX® dupa desenul anexat.


Montarea incepe prin curatirea suprafetelor pe care va fi montat. Se introduce profilul in zona de montare si se muleaza pe suprafata pentru care a fost construit. Aripa profilului DEFLEX® WOD550 L-jonctiune la 90° se fixeaza pe peretele cladirii cu 5 etaje si se asigura cu dibluri pana. Se face sudura cu membrana hidroizolanta pe ambele laturi. Se sudeaza o noua membrana peste profilul montat astfel incat sa acopere si diblurile (membrana se aplica pana in zona gofrata a profilului). Din acest moment rostul este impermeabilizat.


Miscarea asigurata de profil este de 60mm in toate directiile.


 



Reabilitare hotel - Bucuresti

Hidroizolare rosturi de lucru prin injectie de rasina

Sistemul de injectie cu rasina sintetica bicomponenta se aplica in cazul etansării unui rost de lucru apărut la turnarea dintre două elemente adiacente din beton, fără canal de dilataţie, între care s-a înglobat la a doua turnare.


Sistemul este simplu, usor de aplicat.


Pentru a fi eficienta injectia de rasina se monteaza in segmente de 10 metrii.


Sistemul este compus din urmatoarele materiale:


–          Furtun de injectie perforat


–          Furtun de presiune.


–          Nipluri si doze de acces.


–          Pompa de injectie (manuala sau mecanica)


–          Bride metalice de fixare a furtunului de injectie.


–          Rasina bicomponenta seria MC injekt 2300NV


–          Solutie de curatare MC


Pentru a fi eficienta injectia de rasina se monteaza in segmente de 10 metrii.


Injectia se face la 30 bari. Timp de solidificare 120 minute.


Dupa ce rasina a fost introdusa se curata furtunul cu solutia de curatat pentru o eventuala injectie.


Tot sistemul este pus la dispozitie de Hidroplasto®



Hidroizolare rosturi de lucru prin injectie de rasina

Studiu de caz : Hidroizolare rost intre cladire



hidroizolatii


Studiu de caz : Hidroizolare rost intre cladire

Fabrica de ferestre si usi din pvc cu geam termopan

Promotia lunii Iunie: Reduceri de peste 40% , Transport Gratuit oriunde in Tara.


 










Model usa Hidroplastomodel usa hidroplasto 3Usa HidroplastoModel usa Hidroplasto 8
ferestre HidroplastoFerestre Hidroplasto1ferestre hidroplastoferestre hidroplasto

 


Ferestrele si usile din PVC marca Hidroplasto vor proteja locuinta dumenavoastra de pierderile de caldura iarna, pastrand-o la o temperatura constanta si placuta. Profilele oferite de Roplasto prezinta cel mai bun coeficient de izolare termica, in principal datorita inertiei maselor plastice folosite. Nu uitati ca achizitionand ferestrele si usile din PVC marca Roplasto beneficiati si vara de racoare in locuinta. Pe langa confortul termic resimtit izolarea termica aduce si numeroase beneficii din punctul de vedere al economiilor.


 


Producem in serie ferestre si usi standardizate . Detinem pe stoc urmatoarele dimensiuni:


Ferestre standard cu profil marca Roplasto Systemtechnick Germania , feronerie Roto Germania si pachet float+low-e de 24 mm la urmatoarele preturi:

LxH-600x600 Pret : 173,9 Ron

LxH 1000X100 Pret : 257,4 Ron

LxH 900×1200 Pret: 288,7 Ron

LxH 800×1000 Pret: 243,2 Ron

LxH 800×600 Pret: 197,6 Ron

LxH 1000×1200 Pret: 287,9 Ron

Usi: 900X2100 Pret : 387,1 Ron

1000×2100 Pret: 411,3 Ron


 





lagerlager2lager3

Transportul este Gratuit . Preturile sunt exprimate in Ron si nu contin T.V.A. Oferta este valabila in limita stocului disponibil. Livrari in maxim 24 de ore oriunde in tara.


 


Producem la cerere ferestre si usi la dimensiuni personalizate. Folosim feronerie de cea mai buna calitate ROTO NT GERMANIA.






Rotoroto2Roto-okovroto4

 


 


Nou:  Ferestre si usi din Pvc cu geam termopan in rate. Dobanda 0


 


Centrul de ferestre si usi „HIDROPLASTO”  vinde din stoc urmatoarele ferestre:


 


 


Fereastra cu dimensiunile LXH=600X600,  confectionata din tamplarie PVC, marca Roplasto, seria 7001 cu adâncime de încastrare 68 mm, 5 camere termoizolente, 2 garnituri de bataie introduse in toc si cercevea, sticla Low_E+Float (pachet 24 mm), deschidere oscilobatanta, feronerie Rotto.


Pret:165 lei


 


Fereastra cu dimensiunile LXH=800X600,  confectionata din tamplarie PVC, marca Roplasto, seria 7001 cu adâncime de încastrare 68 mm, 5 camere termoizolente, 2 garnituri de bataie introduse in toc si cercevea, sticla Low_E+Float (pachet 24 mm), deschidere oscilobatanta, feronerie Rotto.


Pret:185 lei


Fereastra cu dimensiunile LXH=800X1000,  confectionata din tamplarie PVC, marca Roplasto, seria 7001 cu adâncime de încastrare 68 mm, 5 camere termoizolente, 2 garnituri de bataie introduse in toc si cercevea, sticla Low_E+Float (pachet 24 mm), deschidere oscilobatanta, feronerie Rotto.


Pret:243.90 lei


 


 


 


Fereastra cu dimensiunile LXH=1000X1000,  confectionata din tamplarie PVC, marca Roplasto, seria 7001 cu adâncime de încastrare 68 mm, 5 camere termoizolente, 2 garnituri de bataie introduse in toc si cercevea, sticla Low_E+Float (pachet 24 mm), deschidere oscilobatanta, feronerie Rotto.


Pret:245 lei


 


Fereastra cu dimensiunile LXH=1000X1200,  confectionata din tamplarie PVC, marca Roplasto, seria 7001 cu adâncime de încastrare 68 mm, 5 camere termoizolente, 2 garnituri de bataie introduse in toc si cercevea, sticla Low_E+Float (pachet 24 mm), deschidere oscilobatanta, feronerie Rotto.


Pret:297 lei


 


 


Usa Balcon cu dimensiunile LXH=900X1200, confectionata din profile PVC, marca Roplasto, seria 7001 cu adâncime de încastrare 68 mm, 5 camere termoizolante, 2 garnituri de bataie introduse in toc si cercevea, sticla Low_E+Float (pachet 24 mm), deschidere oscilobatanta,(stanga sau dreapta) feronerie Roto.


Pret: 387.10 lei


 


 


 


Usa Balcon cu dimensiunile LXH=1000X1200, confectionata din profile PVC, marca Roplasto, seria 7001 cu adâncime de încastrare 68 mm, 5 camere termoizolante, 2 garnituri de bataie introduse in toc si cercevea, sticla Low_E+Float (pachet 24 mm), deschidere oscilobatanta,(stanga sau dreapta) feronerie Roto.


Pret: 399.90 lei



Fabrica de ferestre si usi din pvc cu geam termopan